R25: Baccara 2,9 V6
Imię: Rządówka Pomógł: 19 razy Wiek: 59 Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3687 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-07-06, 16:24
prawdopodobnie czujnik usytuowany w dole chłodnicy. To on załącza wentylator gdy temperatura cieczy chłodzącej jest wysoka. Uzupełnij profil o dane auta - wtedy pomoc będzie bardziej konkretna -dla danego modelu.
R25: Baccara 2,9 V6
Imię: Rządówka Pomógł: 19 razy Wiek: 59 Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3687 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-07-06, 17:36
jeśli bezpieczniki i czujnik OK tomoże jest po prostu przerwany gdzieś kabel. Zdarza się że izolacja (osłonka) kabla OK a w środku drut przerwany. Ja tak miałem
Może masz mało płynu. Wtedy termostat się nie otwiera i czujnikowi jest zimno i za cholerę nie che włączyć wentylatorów. Dość częsty przypadek również przy zapowietrzonym układzie. Sprawdź czy chłodnica jest gorąca na całej wysokości, czy np. tylko w połowie.
Pierwszy bieg to połączenie szeregowe wiatraków, a drugi równoległe.
Dodatkowo są tam zabezpieczenia bimetaliczne żeby nie spalić silników.
Jak tam dawno nikt nie zaglądał to najprawdopodobniej RUDA zrobiła swoje.
Nie jestem pewien czy o takiej wersji piszemy, tylko się domyślam.
Podejrzewam że każda renia ma jakieś zabezpieczenia, idź po kabelkach a wszystko się wyjaśni.
Sprawdź też kostki od samych silniczków. U mnie są takie gumowe, dostała się tam woda i przestały działać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum