Drodzy panowie i ewentuanie panie, post ten wiąze sie chyba w pewnym stopniu z takim z przeszłości, kóry dotyczył jakiegos dziwnego dzwieku który wydobywa sie z mojego autka. Przez pewien czas właziłem pod autko i szukałem elementu który mógłby sie obluzować ale nie znalazłem nic poza blacha która przykrecona jest do układu wydechowego i robi chyba za osłone termiczną. Mianowicie jej macowanie oparte było na 2 luźnych drutach i tak jest nadal tyle że druty nie są luźne ale ona chyba nadal drga i podczas startu spod auta wydobywa sie dzwięk jakby odrzutowca startującego Chciałbym zrobić coś z ta blacha tylko nie wiem co? Czy wy takowa blache także macie znajduje sie ona na nieopodal łaczenia portek z wydechem właściwym, jeżeli nie (a zapewne tak jest ) to co izoluje u was ciepło, jeżeli jednak tak to w jaki sposób jest ona zamontowana jakieś sruby czy co?? Pozdrawiam
R25: 2165 TX, B29E 1990r Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 01 Sie 2005 Posty: 448 Skąd: Lublin/Warszawa
Wysłany: 2005-11-04, 17:11
witam, u mnie takowej blachy nie ma, czyli izolacją jest podłoga być może kiedyś była jednak nie dostrzegłem żadnych mocowań itp. mam jakieś mocowania (wystające szpilki) na kolektorze ale tam nie ma również żadnej osłony
witam
ja mam takową osłone nad tłumiikiem. Nie pamiętam dokładnie jak jest mocowana ale chaybg jakimiś klipsami , napewno nie na śrubki bo i iu mnie była luźna i nie za bardczo dało sie ją na szybko usztywnic
w każdym bądź razie fabryka przygotowała pod ta blache uchwyty:)
jak nei bedzisz dalej wiedizał o co chd\odzi to wejde pod samochodzij\ki jak trzeba będzie
pozdrawiam
R25: 2,0 txe 1991 Pomógł: 11 razy Wiek: 41 Dołączył: 08 Sie 2005 Posty: 1354 Skąd: Nałęczów
Wysłany: 2005-11-04, 18:33
To zależy od pojemności silnika. W v6 było więcej takich osłon. Były one przykręcane. Ale nie szpilki tylko taki kwadracik z gwintem wciśnięty w jakiś plastik a potem w blachę. Gówno ciężko się odkręca bo plastik się łamie a gwintu nie ma czym chwycić. Ja poprzykręcałem to na śrubki i jestem zadowolony. Jeśli chodzi od spodu to mogą być nitowane (tak jak nad tłumikiem końcowym)
wiec tak źle sie okresliłem nad tą blacha nie ma podłogi jest tam maglownica, blacha tak zamontowana jest na kolektorze i chciałbym ja zdjąc, nie wydaje mi sie żeby był fabryczna. mocowań żadnych nie znalazłem a katalizator mam i miałme. Muszę zobaczyc to mocowanie nad tłumikeim koncowym może do czegoś dojde. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum