R25: 2,2 TI J12i.e skladak
Imię: Bandyta
Wiek: 37 Dołączył: 12 Sie 2008 Posty: 78 Skąd: Ropczyce k. Rzeszowa
Wysłany: 2009-12-18, 15:24 gdzie jeszcze moze wyciekać??
Witam,
pewnie znacie juz moj odwieczny problem z uciekajacym plynem chlodniczym(pisalem juz tematy w tej sprawie)
wymienilem chlodnice, wymienilem zbiorniczek wyrownawczy, posprawdzalem weze
I DALEJ UCIEKA:(
Mi też znikał powoli płyn i dopiero jak Maciek mi zakładał gaz to zlokalizowaliśmy wyciek na wężu prowadzącym do nagrzewnicy. Dopiero jego lekkie wygięcie spowodowało że było widać strużkę wyciekającego płynu . Dokładniej może to opisze Maciek, bo oprócz dziureczki na wężu , była również dziureczka a plastiku przepływowym.
Wysłany: 2009-12-18, 18:23
A moze przez pompe wody ci ucieka? U mnie tak bylo, ze jak silnik zimny to byla "spocona", a jak sie rozgrzal to nie bylo zadnego sladu po wycieku.
Ostatnio zauwazylem ze u mnie spod uszczelki pompy wodnej pokapuje znowu
_________________ Jesli cos nie dziala to popraw styki
R25: Baccara 2,9 V6
Imię: Rządówka Pomógł: 19 razy Wiek: 59 Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3687 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-12-18, 22:05
sąśrodki na takie wycieki - musztarda była dobra do "Żuka" czy "Warszawy" - w "dużym Fiacie" już nie uchodziła. Zresztą którą dziś wybrac jak tyle gatunków? Do francuza dijon?
Ostatnio zmieniony przez Adam 2009-12-18, 23:14, w całości zmieniany 1 raz
Słuchaj - a w jakim tempie wycieka?? najlepie sprawdzić skąd podkładając pod auto gazety, ale to trzeba mieć uchy garaż... Nie wiadomo czy nagrzewniczka nie ma wycieku... Ale to byłoby czuć płyn w kabinie...
Jak masz płyn chłodniczy (oby nie wodę...) to wycieki można poznać po niebieskim nalocie...
zapomniałem jeszcze dopisać - te silniki - 2,2 12V - mam w safranie - nie znoszą dobrze gazu 2x już zrzucałem głowicę aż doszedłem do tego - że gaz jest nie dla mnie... Teraz nie mam gazu w żadnej reni
Także ten ubytek płynu może mieć związek z uszczelką lub jakmś pęknięciem w głowicy... Oby jednak nie to się okazało...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum