R25: 2,2 gtx, benzyna/gaz ;) . ???, 1990
Wysłany: 2010-02-24, 16:47 Nic już nie działa
Nic już nie działa tak jak powinno....
Potrzebuję waszej małej pomocy i rady
zaczęło się od problemów z rozrusznikiem, okazało się ze był uwalony kabelek więc pięknie go zlutowałem....
Niestety problem zamiast zniknąć zaczął się nasilać...
Po włożeniu rozrusznika na miejsce ja mu cyk a on nic..
Przez 1 fazę zapłonu i testów przechodził a przy przekręceniu na rozruch głucha Cisza...
Wczoraj już nawet stopień sprawdzania się nie włączał.
ok sprawdzam dalej. styk przekaźnika głównego znów się zafajdał wymieniłem cały, znalazłem przekaźnik za lampą (podobno od rozrusznika) wymieniłem na nowy.
sprawdzam dalej i znalazłem za lampą puszkę do której idą grube kable wnioskuję że (+)
po między nimi jakiś chyba kawałek starej przerdzewiałej blaszki. ktoś orientuję się co to mogło być??
R25: 2,9 V6 Injection Z7W B29F 1990 Pomógł: 17 razy Wiek: 47 Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 1603 Skąd: Grudziądz/Pszczyna
Wysłany: 2010-02-24, 17:39
Blaszka tak jak pisze Tombog , to bezpiecznik 100A , dostępny w ASO za ok. 10zł .
Główny obwód rozrusznika ( plus z akumulatora ) podłaczony jest jednak poza bezpiecznikiem. Bardzo ostrożnie i delikatnie odkręcaj śruby trzymające bezpiecznik ( dużo WD40 i to przez kilka(naście) godzin ), bo łatwo powyrywać śruby z plastikowej obudowy.
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
R25: 2,2 gtx, benzyna/gaz ;) . ???, 1990
Wysłany: 2010-02-24, 18:56
Adamie ja mam tam bezpiecznik i przekaźnik swoją szosą niewiem kto robił tą elektrykę wcześniej ale jest tu jakaś masakra straszna chyba zaopatrzę się w kable i powymieniam to wszystko
a co do schematu to przy takim układzie powinieneś poszukać schematu z akumulatorem narysowanym i z komputerem powinno tam być przy takim układzie bezpośrednie przejście,
swoją szosą zastanawiam się co za kretyn umieścił przekaźniki nieosłonięte pod maską :/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum