R25: 2,9 V6 Injection Z7W B29F 1990 Pomógł: 17 razy Wiek: 47 Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 1603 Skąd: Grudziądz/Pszczyna
Wysłany: 2010-02-26, 16:50 [-] Myjnia w Uniejowie[E..]
W sobotni ranek , przed wyjazdem na Uniejowski i rynek i dalsze zwiedzanie okolicy, postanowiliśmy pojechać na myjnię.
Adam zaprowadził nas przed całkiem okazały budynek z napisem MYJNIA.
Ustawiliśmy się grzecznie w kolejce
a jako że lakier na naszych autach ma już swoje lata , każdy wybrał mycie ręczne.
Wiadomo że auto będzie lepiej dopieszczone a i nie ma strachu o rysy .
Do myjni wjechali pierwsi klienci i po pewnym czasie ich auta były już "gotowe".
Nie wiedzieć czemu zrobiło się małe zamieszanie i wszyscy poszli podziwiać profesjonalizm zakładu.
Do oceny nie potrzeba było fachowca. Wszystko było widać gołym okiem. Po tym pokazie reszta chętnych zrezygnowała z tak fachowej roboty, a Ci którzy zostali już obsłużeni poszli składać podziękowania do obsługi i poprosić o kolejne mycie żeby przyjrzeć się dokładnie , jak robić to w domu .
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
Ostatnio zmieniony przez Tombog 2010-02-26, 17:08, w całości zmieniany 2 razy
Ja to miałem ochotę sprawdzić jak wygląda ręczne mycie podwozia . Z trudem, lecz jednak się powstrzymałem, bo mógłbym coś uszkodzić wjeżdżając na faceta
Imię: Rządówka Pomógł: 19 razy Wiek: 59 Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3687 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-02-26, 17:13
no ręczna robota jest dokładniejsza, nie uszkadza listew i antenek - to musi drożej kosztowac. A tu poprostu Pan miał za małą szmatke i tyle. Jakby miał wieeelllllkkkkkąąąąąąą szmatę to by było dopiero !!
Na szczęście ja miałem dużą w bagażniku. Dotarłem, dopolerowałem i dopiero poczułem co to dobrze wydane 20 zeta. A jak ciepło mi się zrobiło od tego machania szmatą Serrrrrdddddeeeeecznieeee pppoooollleeee.............
eee
marudzicie
no faktem jest ze moje kiedys doswiadczenie z myjarzami było takie ze po wyjechaniu "umytym" i po mojej reklamacji wysłano mnie do lakiernika..
ważne jest miec przygotowaną odpowiedz na każdą ewentualność
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum