kolego! czy moglbyc cos wiecej i jasniej napisac o co Ci chodzi, bo albo ja nic nie kumam albo Ty za malo napisales co wlsciwie chcesz zrobic?? czy chodzi Ci o tempomat???
chcialbym Ci pomoc tylko nie wiem co zamiezasz
pozdrawiam
Robotek [Usunięty]
Wysłany: 2005-11-19, 12:58
no tak właściwie beznadziejnie zapytałem, chodzi mi o to coś co jak się pusci pedał gazu to po włączeniu tego autko jedzie jednakową prędkością samo bez naciskania na pedał gazu.
R25: 2,0 txe 1991 Pomógł: 11 razy Wiek: 41 Dołączył: 08 Sie 2005 Posty: 1354 Skąd: Nałęczów
Wysłany: 2005-11-19, 15:03
Tak to się nazywa "Tempomat" Oznaczane jest stylizowaną literką N. Nie jest domeną tylko baccara bo inne też to czasem mają. Ja na przykład miałem w tx v6 ale z tego co wiem to i przy mniejszych silnikach też był montowany. Jak chcesz to zamontować to będziesz potrzebować paru elementów np: komputer z kompresorkiem, taka komora powietrza gumowa czy jak to tam opisać montowane na silniku do linki gazu a potem to wszysto jakoś połączyć. Wydaje mi się że może to być dość trudne, bo on musi znać prędkość samochodu itd. Gdzieś na forum był schemat, poszukaj. Zresztą inni użytkownicy ci więcej napiszą. Pozdrwiam
R25: Turbo-DX B290 '91
Imię: Renia Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 1076 Skąd: Siedlce
Wysłany: 2005-11-19, 22:16
dodam do tego jeszcze ze jest inna kierownica i "jej okolica", musi byc wpiecie pod wylacznik swiatel stop oraz trzeba zamontowac dodatkowy przelacznik przy pedale sprzegla (jesli skrzynia manualna).
_________________ Jesli cos nie dziala to popraw styki
Robotek [Usunięty]
Wysłany: 2005-11-21, 09:27
No to "pozamiatane" za duże koszty i trudności ale dzięki za wyjasnienia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum