Dziękuję baaaardzo Strasznie mi się ta renia podoba. Od czasu straty naszej pierwszej złotej marzyłam, że kiedyś jeszcze do nas wróci, w nowym wcieleniu Wprawdzie myślałam tez o pięknych fotelach ze skóry (choć generalnie jestem przeciwniczką skórzanych fanaberii kosztem mordowanych zwierząt), ale Tomek uświadomił mi właśnie, że to nie ten model Teraz trudne zadanie przed Tombogiem szkoła jazdy z duszą na ramieniu i balum za kierownicą
Dzisiaj Pazłotko wyjechało z garażu o własnych siłach. Niestety zostawiając za sobą tłusty, czerwony ślad. Jak się okazało chłodniczka skrzyni wydłubana na łódzkim szrocie jest również nieszczelna. Przy braku ciśnienia nic z niej nie ciekło, ale jak pojawiło się ciśnienie, to pokazała swoje gorsze oblicze. Decyzja zapadła - zamawiam nową chłodniczkę.
Oczywiście orginał do R25 za 1600 zł jest niedostępny nawet we Francji. Postanowiłem oddać starą chłodnicę z Francuzeczki do warsztatu dorabiającego takowe. Panowie w kilka dni dobrali i przygotowali chłodniczkę od Trafica. Przyspawali mi do niej stare końcówki, gdyż w traficowej są inne, oraz przynitowali stare uchwyty do wentylatora i mocowania chłodniczki, wszystko pięknie czyszcząc z brudu.
Prawda, że ładnie ? Za całą operację zapłaciłem jedynie 550 zł .
też na nią ostrzyłem zęby ( rozumiem że to ta co stała przy grochowskiej) i też rozmawiałem z właścicielem. Cena była zaporowa więc odpuściłem (7 tyś)... blaszki i lakier były.. jak nowe... pozazdrościć
_________________ Jedyną wadą r25 jest to ,że już jej nie produkują...
Ta stała przy Podskarbińskiej, no ale to też niedaleko Grochowskiej, więc pewnie to ta sama .
Kilka dni temu ostatecznie naprawiłem mechanizm szyberdachu. Samo termiczne zgrzanie mocowania kołeczków ciągnących dach nie wystarczyło, ale wgrzanie w plastik metalowych obejm załatwiło sprawę. Szyberek śmiga aż miło.
Wczoraj niestety wracając z pracy strasznie zmarzłem, bo okazało się że przestało działać sterowanie nawiewem (ciepło/zimno). Tak więc zaraz idę szukać przyczyny, bo w październiku w górach zimno podobno .
No więc ciepło zimno znów działa . Przyczyna ta sama co w srebrnej, czyli silnik sterowania klapą w nagrzewnicy. Szczotki już praktycznie nie miały się po czym ślizgać. Chwilowo zamontowałem silniczek od Siwej.
Minioną sobotę też poświęciłem w całości Pazłotku i wymieniłem trzpienie i tuleje w zawiasach drzwi kierowcy, gdyż latały wyjątkowo luźno. Okazało się, że dolny trzpień był przekorodowany. Całą wymianę opisałem w tym temacie: http://www.renault25.eu/viewtopic.php?t=4372
Było to drugie podejście do zamówienia nowych lampek, bo za pierwszym razem przyszły w różnych kolorach. Jak widać prawa lampka jest pakowana w folię, natomiast lewa w pudełko. Dzięki temu prawa przyszła biała, a lewa żółta . Zapewne kontakt z powietrzem przez 20 lat pomógł lewej zmienić barwy . Po reklamacji znalazła się lampka o odpowiedniej barwie .
nowa i stara lampka
Może wydawać się to zbytkiem, ale w aucie teraz jest widno jak w dzień . Moim zdaniem warto, choć jak zwykle reno przesadza z cenami części, które nigdy im z półek nie zejdą. Zwłasza pożółkłe lampki sufitowe . No ale co fabryka, to obyczaj
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum