j atez sie z tym mecze. niestety ni internet nei chodzi jak w krakowie na agh gdzie sie ucze i śmigają stronki jiagbym zdięcia z dysku ogladał.
tutaj niestety musze włączać czekiac a potem z powrotem do listy nieprzeczytanych i znowu czekac..
możnaby faktycznie coś z tym zrobić Panie Tombog:>
Wystarczy kliknac lewym przyciskiem na link z przytrzymanym klawiszem shift i juz masz otwarty link w nowym oknie
Jesli chodzi o posty nieprzeczytane to gdy jestesmy w oknie wyswietlajacym te posty to w prawym gornym rogu jest link "otworz wszystkie w nowych oknach"
Co do blokady to kiedys Tombog opowiadal o plagiacie naszej strony i to w pewnym sensie jest zabezpiecznie (chociaz to tylko 20% sukcesu...)
_________________ Jesli cos nie dziala to popraw styki
Robotek [Usunięty]
Wysłany: 2005-11-19, 00:00
Zulus napisał/a:
Co do blokady to kiedys Tombog opowiadal o plagiacie naszej strony i to w pewnym sensie jest zabezpiecznie (chociaz to tylko 20% sukcesu...)
No polemizowałbym to nawet nie jest 1 % zabezpieczenia na dowód moge przdstawić cały kod strony indexu ktróry sobie obejrzałem w ramach ciekawości hobbystycznej
Ktoś kto chce wejśc do bazy danych nie będzie robił tego przez lewy przycisk.
A wkurza to mimo wszystko a niecierpliwych zniechęca mocno, co do zabezpieczeń to nie lepiej zastosować skryp żeby ukrył "źródło" ? prościej i lepiej
To nawet nie jest 1% zabezpieczenie przed wprawnymi osobami. Nie ma takiej strony, z której nie można wyjąć interesującego nas fragmentu. Chodzi jednak o utrudnienie mniej wprawnym osobom, które to bardzo często korzystają z cudzego wysiłku. A klawisz "Shift" to bardzo przydatne narzędzie i proponuję czynić z niego większy użytek.
A tak na koniec to Fizyk i Robotek nie jesteście pierwsi hehehe ja już wcześniej też miałem z tym problemy ale szybko zostalo mi to wyjasnione i teraz juz jest dobrze. Myśle ze to tylko kwestia przyzwyczajenia shift+ lewy szczura
_________________ "...a kto umarł ten nie żyje... "
Robotek [Usunięty]
Wysłany: 2005-11-21, 09:24
O tym "Shift" to nie jest tajemicą a riposta byla tylko dla znudzonych uzytkowników którym nie chce sie po prostu wciskać klawisza albo maja słabe łącza.
No cóz wola Administratora jest świeta i niepodwarzalna szanujem to.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum