Wymieniam blachy w autku. Na pierwszy ogień klapa tylna uszkodzona po spotkaniu ze skrzynką gazową:
walczę z domykaniem klapy bagażnika, bo ma niczym nieuzasadnione przerwy w działaniu.
Wczoraj wymieniłem też maskę przednią:
nowozamontowana ma wygłuszenie i nie ma spękanej szpachli na powierzchni. Ma też piankowe podpory, które opierają się na puklach od mocowań amortyzatorów. Pierwszy raz cos takiego zobaczyłem. Może to tylko w dieslach? Tłumi drgania?
chcę założyć lampy z doświetleniem. W związku z powyższym muszę wymienić zderzak. Mam jeden w kolorze (z R25 Dekaema - dość poobijany) i drugi bordowy (od Grzybka V6 - nawet w miarę równy). Ten drugi wymaga całkowitej zmiany koloru (spray?).
OK zrobie tak: ten gorszy wyspray'uje i zamontuję na sztukę. Ten bordowy zmatowię i poszpachluje i przygotuję pod lakierowanie sprężąrką. Potem się je zamieni
wypróbujemy i spray, spoko. Na razie zmiana tematu. Zdemontowałem przedni błotnik z Turbo_D. Miałem zamiar go załozyć zamiast swojego, lekko wgniecionego po pamiętnej stłuczce. Niestety obraz po demontażu okazał się nieciekawy:
udałem się po pomoc do kolegi Oleksa. Poprosiłem o wspawanie blachy lub czegoś w tym stylu. Oleks kazałmi poszukać w garażu jakiegos drugiego błotnika ze zdrowymi końcówkami na podmiankę. No i znalazłem:
ciekawe czy darczyńca rozpozna swój były błotnik . Potem trochę cięcia:
sztukowania:
spawania
i gotowe
potem spawy oszlifowalismy. Musze jeszcze dobrze wyczyścić, zabezpieczyć antykorozyjnie i posprey'ować Zasłania to zderzak więc OK
Adasiu, może nie widac tego na fotkach ale nie był pogięty. Mam go bardzo długo. Jeżeli dobrze kojarzę to był on zdjęty z R25 w zupełnie innym kolorze niz biały
Dlaczego nei sprayem .
Choćby dlatego że lakier bezbarwny nie występuje w sprayu jako dwuskładnikowy. Poza tym nie na tam żadnej regulacji strumienia lakieru.
Ciśnienie w puszcze sprayu jest znacznie niższe .
Lepszy pistolej lakierniczy do kładzenia bazy ( metalic) kosztuje kilka ładnych stówek i niestety plastikowa byle jaka dysza w puszce od sprayu ...... echh nie ma nawet co porównywać i tłumaczyć .
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
faktycznie przemalowałem i efekt dośc mizerny. Nawet nie zakładałem - pokombinuję potem przy Bordówce. Wymienione oba błotniki przednie i na tym powoli będzie chyba koniec. Docelowo zostanie bordowa a z tej zabiorę skóry i wystawie na sprzedaż. Chociaż czy ja wiem? Szkoda troche gdzieś do obcych ludzi puszczać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum