Szanowne koleżanki i koledzy, w związku z tym, że pisanie nie jest moja mocną stroną chciałbym poinformować że można zadzwonić do mnie pod numer 516 081 100.Termin jaki jest wstępnie zarezerwowany to ostatni weekend września.Domki są ogrzewane bez dopłaty. Koszt wykupienia obiadu dwudaniowego to 15-20zł,śniadanie lub kolacja po ok.10 zł.Koszt zorganizowania ogniska to ok.10-15 zł od osoby,w tym jest bigos,kiełbaski i deska wiejska,ale jest to tylko propozycja ale co będziemy chcieli zjeść można ustalić na miejscu.Do dyspozycji mamy kawiarnię z dobrze zaopatrzonym barkiem.Możemy też korzystać ze sprzętu wodnego .Ostateczny termin rezerwacji domków to 5-6 września.
1. Tak. Choćby z tego względu ,że zaległości się duże zrobią w zlotach
2. Termin to wg. mnie najpózniej połowa pażdziernika
3. Jestem za Borami Tucholskimi
Odnośnie ogrzewania- Skorpion nie martw się "Suseł" przywiezie ci ciepłą kołderkę-może
nawet puchową
_________________ Moja jest tylko racja,bo to Święta Racja.
A nawet jak jest twoja,to moja jest mojsza niż twojsza,bo moja racja jest najmojsza i tylko ja ją mam.
( Dzień Świra )
-ponoć życie zaczyna się po 50-tce,..no może
po dwóch..
Koszt za domek 350 zł za dwie doby - daje to 30 zł od osoby za dobę
Jest to dla mnie argument trudny do obalenia przy 4 osobach i 2 dobach .
1. Taaaaak !!!!
2. Połowa października, choć wtedy trudno jeszcze o piękną, polską, złotą jesień
3. Ze względów finansowych dla wielu osób lepsza byłaby centralna Polska, ale gdzie będzie tam przyjedziemy Bory przy tej cenie i ogrzewanych domkach mi pasują
4. ... potem dopiszę jak wrócę do domu, bo muszę spadać
Wysłany: 2010-08-25, 17:56
Dzwoniłam na numer ze stronki która Adam wkleił. Pan grzecznie zakomunikował mi że domki nie są całoroczne tylko letnie i że nie są ogrzewane. Więc niewiem o co chodzi skoro Białasek pisze co innego.
Mariola ma rację . Nie spotkałem się aby w domkach typu Brda ,czy wieżyca było ogrzewanie. Druga sprawa która mnie eliminuje ze zlotu w Koronowie to sypialnie na piętrze domku oraz piętrowe łóżka .
Wysłany: 2010-08-25, 18:10
Osobiście uważam że ostatni weekend września to troche zbyt wczesny termin. Połowa pażdziernika wydaje mi sie dobrym terminem
Ja powiem tak. Jestem za zlotem w okolicach Ustronia. Najważniejszym argumentem by go tam organizować jest odwiedzenie grobu Adawena. Uważam, że moglibyśmy w któryś dzień zaprosić jego rodzine i razem powspominać Włodka. Może nie znałem go tak dobrze jak większość z Was, ale zależy mi na pomodleniu się nad jego grobem i w taki sposób uczcić jego pamięć.
Termin który jest zarezerwowany już się nie zmieni.Jest to uwarunkowane ewentualnymi przymrozkami,chodzi o zpuszczenie wody z domków.Do koleżanek i kolegów należy decyzja.Ogrzewanie będzie w domkach bezpłatne.jestem z tym ośrodkiem związany od wielu lat i wiem jakie są w tym ośrodku zwyczaje.W domku typu Brda nigdy nie było łóżek piętrowych jak twierdzi kolega Skorpion.Jest w nich pełen węzeł sanitarny -ciepła woda,prysznic,umywalka i wc.Kuchnia jest w pełni wyposażona w naczynia i kuchenkę do gotowania.Jeszcze raz ponawiam mój numer telefonu 516 081 100 i podejmuję się organizacji tego zlotu.Pozdrawiam wszystkich klubowiczów.
witam kolezenstwo
na zloty nie jeżdze więc głosu w sprawie nie zabieram
jestem z wami duszą
nie jeżdze i nie wiem czy kiedykolwiek przyjade bo nie mam kasy
(i nie wiem czy uda mi sie za mojego żywota spłacić długi)
właśnie dlatego jeżdze starym samochodem za 700 zł..bo jeżdzi
mam jednak taka uwage co do miejsca
aby zrobić coś takiego jak wykres..kto na zloty jezdzi.. aby wszyscy mieli jednakowy dystans
kwestie wyżywienia ogrzewania to jakby pewna funkcja wypadkowa
różnych czynników w danym obiekcie,okolicy i porównanie ich cen
pazdziernik to juz chyba poza sezonem i wszędzie bedzie mozna negocjowac ceny
dziekuje za uwage
23 sierpnia minął dokładnie rok jak został napisamy pierwszy post o zlocie jesiennym 2009. Był już ustalony termin , miejsce zlotu . Też było to krótko po zlocie letnim. W tym roku kombinujemy chyba jak doprowadzić do tego ,żeby zlotu nie było . To nie odpowiada termin ,to miejsce ,to ceny. Niektóre wypowiedzi są niekonsekwentne bo w jednym poście są na nie a kilka postów dalej już wszystko jest ok. Jak tak dalej będziemy się zastanawiać ,wybierać ,przebierać to czarno to widzę. Już mieliśmy przykład ze zlotem letnim,że termin załatwiania był o wiele zapóźny z wiadomych przyczyn. I tylko determinacji Buśka możemy zawdzięczać ,że doszło do zlotu.
Trzeba się trzymać stałych terminów poszczególnych zlotów i ich nie zmieniać ,bo wtedy robi się bałagan. Nie chcę przytaczać tu przykładów jak takie zmiany terminów powodowały zlotowe "klapy".
Starania o zapewnienie miejsc na każdym ze zlotów mogą być przecież prowadzone ze znacznym wyprzedzeniem.
Druga sprawa też bardzo istotna- deklaracja uczestnictwa w zlocie. Nie może być tak ,ze na kilka dni przed zlotem, nagle okazuje się, że kogoś zaboli głowa, ma katar a do kogoś przyjeżdża teściowa i rezygnuje ze zlotu.Jeżeli właściciel ośrodka zgodzi się na zapłatę tylko za wykorzystane miejsca ,nie ma sprawy ,ale jeżeli trzeba pokryć koszty nie wykorzystanych miejs , nie ma zmiłuj sie. Nie wolno stawiać organizatora przed dylematem zapłaty za niewykorzystane miejsca. Dlaczego organizator i uczestnicy zlotu mają ponosić konsekwencję za takiego niepoważnego "uczestnika".
Trochę się rozpisałem
Easy Grzesiu Myślę, że przede wszystkim musi nam zależeć, żeby w zlotach brało udział jak najwięcej osób. Każdy ma inną sytuację rodzinną, finansową, zawodową. Czasem też ona się zmienia i to nagle. Inaczej jest, gdy na zlot jedzie jedna osoba, a inaczej, gdy chce się zabrać rodzinę. I dlatego teraz toczy się dyskusja, żeby każdy mógł się zastanowić nad wyjazdem, podjąć odpowiedzialną decyzję, a organizator nie stanął przed faktem płacenia za kogoś.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum