R25: Baccara 2,9 V6
Imię: Rządówka Pomógł: 19 razy Wiek: 59 Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3687 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-10-11, 12:22
ps. dziś wymieniłem impulsator. Dostałem go od Skorpiona. Działa!! Mam prędkość i lość przejechanych km. Za to spalanie chwilowe pokazuje jakies straszne rzeczy, tak pomiędzy 16,5 a 35,9 L/KM. Chyba cos jest nie tak.
tak jest..to chwilowe mi tak pokazywało..jak depniesz z pod swiateł 30l
..potem jak jedziesz18l
wazniejsze jest dzienny przejazd
i tu ciekawostka tak w kazdy dzien powszedni wychodziło mi ze jeżdze srednio 18km/h
a w niedziele ok 30km/h
wiadomo mniejszy ruch mniejsze korki
jak jedziesz na gazie to wskazania komp. nie są prawidłowe.
Wskazania ilości benzyny w zbiorniku też będą nieprawidłowe. Mimo jazdy na gazie będzie Ci pokazywało ubytek benzyny. Po zresetowniu pokaże prawidłową ilość benzyny w baku.
Ostatnio zmieniony przez $SKORPION$ 2010-10-11, 13:28, w całości zmieniany 1 raz
Nie obserwuj tego ciągle bo wjedziesz komuś w kufer. Zobacz, jak się zatrzymasz ile Ci wtedy pokazało. To chwilowe spalanie zależy też przy jakich obrotach silnika zmieniasz bieg.
Sprawdź też pozostałe wskazania czy się zgadzają .
Adaś spalanie chwilowe jest liczone orientacyjnie do chwili pomiaru...!! A poza tym mnie to nie dziwi bo jak jeździłeś moją biała albo srebrną to spalanie chwilowe też było BBBBBB wysokie także spróbuj innego stylu jazdy....!! Pomimo tego że Aga i ja nie mamy "lekkiej nogi" to żadna z naszych renatek na chwilowym nie wyszła ponad 30l. nawet przy jeździe na gazie!
No widzisz Grzesiu a ty masz 2.8 ja miałem 2.2 a teraz mam 2.0 i mi żadna nie wskakuje /nie wskakiwała powyżej 30l także Adaś zmień zegary albo styl jazdy i zobaczysz co Ci będzie pokazywać.
Ja po prostu przestałem ten pomiar obserwować ,bo odwraca uwagę od tego co się dzieje na drodze. Po zatrzymaniu mozna sprawdzić jakie wyszło średnie spalanie na danej trasie i to jest pomiar ważny bo dodane są wszelki postoje w korkach i na światłach. Co do tego zera to sam się dziwię czemu nie pokazuje ,ale może to wyjaśni Maciek. Może jest to spowodowane tym ,że silnik i cały osprzęt/komputery/ był kompatybilny z automatyczną skrzynią biegów , a tu jest zamontowany manual.
Ostatnio zmieniony przez $SKORPION$ 2010-10-11, 20:18, w całości zmieniany 1 raz
R25: 2,9 V6 Injection Z7W B29F 1990 Pomógł: 17 razy Wiek: 47 Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 1603 Skąd: Grudziądz/Pszczyna
Wysłany: 2010-10-11, 22:30
Do licznika idzie z komputera silnika sygnał przepływomierza, który to z kolei sygnał jest ściśle powiązany z czujnikiem podciśnienia w kolektorze ssącym. W trybie testowym licznika można sprawdzić czy sygnał ten dociera do licznika prawidłowo.
Testy licznika są opisane w MRach.
Ważny jest też tutaj czujnik położenia przepustnicy i jego ustawienie.
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
Ostatnio zmieniony przez MaciejR21 2010-10-11, 22:31, w całości zmieniany 1 raz
R25: Baccara 2,9 V6
Imię: Rządówka Pomógł: 19 razy Wiek: 59 Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3687 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-10-12, 08:06
no zrobił się ciekawy temat. Średnie spalanie wychodzi mi 11 litrów. Jak na jazdę po mieście w korkach nie jest źle.
jaclaw napisał/a:
adasiowi chodzi o to ze przykładowo jadąc z górki i zdejmujac noge z gazu powinno sie wyswietlac 0.0
no tego niestety nie zaobserwowałem. Ale może to dlatego, że pomimo odłączonego silniczka krokowego mam obroty rzędu 900/min. Czyli pewnie uchylona przepustnica i dlatego te wskazania?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum