Wysłany: 2010-10-14, 11:40 Kalendarz R25 na 2011 rok
Pora już zabierać się za kolejny kalendarz. Jak zwykle czekam na wasze zdjęcia i jak zwykle proszę o pośpiech, bo nowy rok stoi już gdzieś za rogiem . Tym razem postaram się zrobić 12 stronicowy kalendarz o ile dostanę odpowiednią ilość zdjęć. Zapraszam do umieszczania w temacie swoich fotek. Nie muszą być jakieś wychuchane, ale poszukajcie najlepszych, albo w plener . Poszukajcie fajnych klimatów (stare fabryki, ruiny, sady, lasy, łąki, miasta, itp...). Ja mam takie trzy propozycje swoje:
Pamiętajcie, że czasu jest już mało, a potrzeba go sporo, więc proszę o pośpiech, to może zdążymy w tym roku .
Zdjęcia można dodawać do albumu: http://www.renault25.eu/album_cat.php?cat_id=89, i linkować z niego do tematu, lub z dowolnego "fotosika".
Już zabieram się za zdjęcia . I chciałbym jeszcze o jedną rzecz zapytać. Kto będzie wybierał zdjęcia ??? Czy możemy wszyscy wybrać zdjęcia (ale nie można głosować na swoje) ? Było by ciekawie...
Z tym głosowaniem jest o tyle słabo, że np. w poprzednim roku nie miałem z czego robić kalendarza . Przekopcie swoje zbiory, przedstwacie i zobaczymy czy jest nad czym głosować .
Druga sprawa to jak wybrać metodę głosowania ? Wbrew pozorom nie jest to proste, bo mam zrobić sondę na 50 pozycji ??? No w sumie można .
Zresztą najważniejszym kryterium i tak będzie jakość techniczna zdjęcia. Chodzi o rozmiar. Nie oznacza to, że zdjęcia mniejsze zostaną odsunięte, ale nie zostaną zdjęciem głównym na stronie z wiadomych względów .
Wyobrażam sobie stronę z jednym dużym zdjęciem, pod którym będzie rząd zdjęć małych, a niżej kalendarium miesiąca. Być może zmieszczę jakieś fajne zdjęcia sytuacyjne ze zlotów .
Może jak już powklejacie zdjęcia, to je ponumeruję i zrobimy sondę. Myślę, że czas do końca października będzie optymalny. Potem zamykam temat, ustawiam sondę na tydzień, czekam na zdjęcia w pełnej rozdzielczości i zabieram się za montaż kalendarza.
A można to przedłużyć trochę ??? I nie trzeba robić sondy tylko przy zdjęciu dać numerki i każdy niech napisze w poście jakie zdjęcia mu się podobają (ale nie wolno na swoje głosować). Oczywiście tak można zrobić, ale jak będzie większy wybór, a nie jak ostatnio. Takie jest moje zdanie
nie trzeba robić sondy tylko przy zdjęciu dać numerki i każdy niech napisze w poście jakie zdjęcia mu się podobają
A Busiek policzy i przedstawi wyniki .
Busiek napisał/a:
A można to przedłużyć trochę ???
NIE !!! To i tak termin późny i skoro kilka razy w roku namawiałem na sesje, to myślałem że zdjęcia już są porobione. Chcecie same jesienne w kalendarzu przez cały rok oglądać ?? Jak napisałem, zróbcie sesje jesienne i w jakimś dziwnym miejscu, które nie kojarzy się z porą roku i jakoś może się uda uzbierać coś na 12 miesięcy .
Dobra, nie marudzić tylko dawać foty, potem się będziemy martwić jaką metodą ...
No kurde . Ja to by musiał przede wszystkim umyć samochód na co jest mało czasu , potem poszukać jakiegoś miejsca na co jest też mało czasu i potem jeszcze tam jechać i porobić fotki, bo jakoś nie miałem nigdy ciśnienia na to , żeby fotografować maniakalnie samochód .
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
_________________ Moja jest tylko racja,bo to Święta Racja.
A nawet jak jest twoja,to moja jest mojsza niż twojsza,bo moja racja jest najmojsza i tylko ja ją mam.
( Dzień Świra )
-ponoć życie zaczyna się po 50-tce,..no może
po dwóch..
Odpowiedź: Odmawiam
Uzasadnienie: http://www.renault25.eu/viewtopic.php?t=4429
Do północy wklejamy zdjęcia w galerii, potem uruchamiamy oceny i zaczynamy proces selekcji . Twoje zdjęcia z tego tematu Tomku pozwoliłem sobie przenieść sam, bo nie wiedziałem czy się pojawisz jeszcze dzisiaj.
Temat zamykam, bo właściwie jest już zbędny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum