Wysłany: 2010-11-02, 15:16 Wybieramy kalendarzowe zdjęcia do sondy
Październik się skończył, zdjęć nie przybywa już lawinowo, więc pora zająć się wyborem tych nad którymi będziemy ostatecznie głosować w sondzie. Jako że w albumie znalazło się już ponad 50 zdjęć, to nie wyobrażam sobie teraz wklejania tego do jakiegoś tematu, a już absolutnie robienia tak wielkiej sondy. Wymyśliłem chyba najbardziej demokratyczny sposób wyboru zdjęć z takiej kopy, jaki mi przyszedł do głowy.
Poniżej znajdziecie zasady głosowania. Rada:Zanim ocenicie jakieś zdjęcie, obejrzyjcie wszystkie dwa, lub trzy razy.
Głosujemy od czwartku 03.11.2010, do poniedziałku 08.11.2010 do północy. Następnie głosy zostaną podliczone i 24 najlepszych zdjęć zostanie poddanych już normalnej sondzie, w której wyłonicie 12 zdjęć. Do sondy jednak mogą zostać zakwalifikowane tylko 2 zdjęcia jednego autora. Jeśli z ilości punktów wynikało będzie, że kwalifikuje się więcej zdjęć, to wybrane zostaną i tak tylko 2 z największą ilością punktów.
Tyle moich pomysłów na wybór 12 zdjęć finałowych. Jeśli macie inne, to czekam na Wasze propozycje, ale tylko do północy, bo czasu coraz mniej i pora się zbliżać do finału.
Trzeba ustalić ile w kalendarzu będzie zdjęć jesiennych i zimowych .
Każdy wybierający w swojej 12 powinien umieścić przynajmniej dwa zdjęcia jesienne i dwa zimowe.
Każde 12 zdjęć uzyska od po jednym głosie. Odpadnie znaczna ilość wklejonych zdjęć.
Wtedy pozostałe zdjęcia podzielić na kategorie jesień ,zima i pozostałe i zrobić drugą turę głosowania. Przy jednakowej ilości niektórych pozycji w drugiej turze wybór pozostawić Tobie jako wykonawcy.Masz na pewno już jakąś wizję poszczególnych miesięcy.
Oczywiście nie wybieramy wsród 12 swoich propozycji .
Jako stronę pierwszą proponowałbym jakieś grupowe zdjecie R25 np. "zakręt śmierci" lub przed domkami w Radkowie lub parkingowe z Białej ,czyli kalendarz liczyłby 13 stron.
Ostatnio zmieniony przez $SKORPION$ 2010-11-02, 22:19, w całości zmieniany 3 razy
Na prośbę Buśka wyjątkowo przedłużam termin dodawania zdjęć. W nocy ze środy na czwartek zamykam ostatecznie i nieodwołalnie album i już od północy zaczynamy selekcję.
Wtedy nie będzie zdjęć zimowych w kalendarzu . Chyba lepiej nie mieć zimowego zdjęcia, niż na siłę forsować coś, bo ma śnieg w tle. To oczywiście tylko przykład, w żaden sposób nie sugerujący, że zimowe zdjęcia są do bani. To właśnie oceny mają wydać werdykt, czyli większość .
Ja bym proponował by każdy wybrał 12 zdjęć do "swojego" kalendarza i te co się będą powtarzać to niech zostaną. A z reszty wybrać w sondzie.
Ostatnio zmieniony przez Busiek 2010-11-02, 23:24, w całości zmieniany 1 raz
R25: 2,9 V6 Injection Z7W B29F 1990 Pomógł: 17 razy Wiek: 47 Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 1603 Skąd: Grudziądz/Pszczyna
Wysłany: 2010-11-02, 23:24
No to ja tu z jęzorem , wykopuję z dna szafy stary komputer w którym W KOŃCU znalazłem zdjęcia które cały czas szukałem a tutaj termin przedłużony .
O zimę chyba nie ma się co martwić .
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
Po co szukac problemow tam gdzie ich jeszcze nie ma? Pooceniajmy wedlug pomyslu Pomaranczowego a jak na koniec bedzie cos nie tak to wtedy bedziem sie martwic.
_________________ Prawdziwy mężczyzna sika do umywalki.
Po przeanalizowaniu wszystkich zdjęć , zostaną one podzielone na poszczególne kategorie / wiosna, lato, jesień, zima/ .W każdej z kategorii będziemy głosować na trzy zdjęcia.
Jako, że nie mam teraz czasu na babranie się w zasadach, i szukanie sposobu na sposób wyboru sposobu głosowania, całą odpowiedzialność za przeprowadzenie wyborów przekazałem Skorpionowi. Ma On uprawnienia do zarządzania zdjęciami w kategorii kalendarza. Obiecał podzielić je na pory roku. W związku z tym moja propozycja wyboru sposobu przeprowadzenia wyboru sposobu głosowania lekko się wygięła i ma teraz taki oto kształt:
1. W każdej kategorii (wiosna, lato, ...) oceniamy 3 zdjęcia w skali 1, 2, 3. To daje w sumie 12 zdjęć.
2. W każdej kategorii oceniamy tylko jedno zdjęcie danego autora
3. Zdjęcia jednego autora można oceniać w różnych kategoriach, ale nie więcej niż 2 w sumie. Chodzi o to, by jedna osoba nie zdominowała kalendarza swoimi zdjęciami.
4. Nie oceniamy swoich zdjęć. Busiek, admin wie wszystko
5. Sześć najlepszych zdjęć z każdej kategorii weźmie udział w sondzie, to znaczy że będziemy ostatecznie wybierać finałową 12-kę z 24 zdjęć w tradycyjnej już sondzie.
6. Zdjęcia, które odpadną w zawodach zostaną poddane ocenie technicznej i wkomponowane w kalendarz, więc również mają szanse zaistnieć w mniejszej formie.
To tyle z mojej strony. Aha !!!
Przez pomyłkę źle podałem termin zamknięcia dodawania zdjęć. Mija on dzisiaj w nocy i od czwartku można już głosować. Mam nadzieję, że Grześ zdąży posegregować foty
Skoro juz przeglosowalismy metode, jaka przeprowadzimy glosowanie, chcialem pozytywnie odniesc sie do pomyslu Grzesia na zdjecie sierpniowe. Zwracam sie do Ciala Administracyjnego z prosba o pozostawienie §SKORPIONOWI§ swobody wyboru zdjecia na sierpien.
_________________ Prawdziwy mężczyzna sika do umywalki.
R25: 2,9 V6 Injection Z7W B29F 1990 Pomógł: 17 razy Wiek: 47 Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 1603 Skąd: Grudziądz/Pszczyna
Wysłany: 2010-11-03, 17:26
Adam napisał/a:
a ja bym widział zdjęcie Limousine
I co ono miało by przedstawiać ??? Samochód do kapitalnego remontu ???
Też mam zdjęcie Limousine w zimie , widok z boku , ale nie sądzę żeby był to jakiś wyjątkowy widok .
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum