W tym roku kalendarz wydany będzie w formie 12-to stronicowego terminarza ściennego formatu A3, bindowanego w połowie. Koszt 1 szt, to 43 zł już z dostawą do wybranych miejsc, na terenie kraju. Oto wtępny projekt zrobiony na szybko:
Górna część przeznaczona jest na zdjęcie wyłonione w sondach, natomiast dolna część zawierać będzie zdjęcia ze zlotów i ładniejsze ujęcia renówek wygrzebane z dysku odnoszące się do pór roku. Dodatkowo samo kalendarium ma sporo miejsca na notatki.
Lista chętnych powstała na podstawie tej sondy. Proszę tylko uzupełnić listę o ilość sztuk jakie chcecie zamówić i miejscowość w której chcecie, lub możecie odebrać kalendarz. Każdemu znajdę nabliższy punkt odbioru.
Aby dopisać się do listy należy najpierw oddać głos w w/w sondzie, a następnie w tym temacie dopisać się do listy.
Aby dopisać się do listy należy najpierw oddać głos w w/w sondzie
Do momentu podjęcia decyzji o stworzeniu kalendarza w/w sonda miała dać odpowiedź czy jest sens podjęcia się pracy nad kalendarzem. W obecnej chwili jeżeli jest ktoś chętny spoza wymienionej listy na nabycie kalendarza,uważam, że wystarczy aby dopisał się do listy zamawiających.
_________________ Moja jest tylko racja,bo to Święta Racja.
A nawet jak jest twoja,to moja jest mojsza niż twojsza,bo moja racja jest najmojsza i tylko ja ją mam.
( Dzień Świra )
-ponoć życie zaczyna się po 50-tce,..no może
po dwóch..
Ostatnio zmieniony przez Tombog 2010-12-01, 10:04, w całości zmieniany 2 razy
Kalendarz poszedł dzisiaj do wydruku próbnego. Jeśli wszystko będzie technicznie OK, to od wtorku będzie dostępny projekt do realizacji w wybranym laboratorium EMPIK.
Właśnie omiotłem kalendarz wzrokiem zmęczonym i przy słabym świetle elektronów rozpędzonych do "białości" we włóknie starej, nie ekologicznej żarówki i niestety nie dorasta do pięt mojego wybujałego ego ego ego .... . O ile sama technika wykonania nie budzi większych zastrzeżeń, to jakość druku i sprawy około formalne niestety rodzą ich całą masę. Jest kilka spraw, które muszę wyjaśnić na szczytach empiku i nie spodoba się to ani tym szczytom, ani Wam niestety. Idę się wykąpać teraz, a kalendarz może będzie, może nie. Zobaczymy co wyniknie z jutrzejszych rozmów.
To nie jest sprawa zamówienia, tylko robienia wszystkiego od nowa, bo projekt był zrobiony w specjalnym programie i można go otworzyć tylko w empiku. W dodatku program nie umożliwia eksportu efektu pracy do żadnego formatu graficznego, więc nie mogłem wam nawet zaprezentować swoich wypocin. Niemniej jednak od tak renomowanej firmy, w tej cenie spodziewałem się perły, a dostałem ledwie krzemień i to spękany.
Przegięciem jednak okazała się cena ostateczna, którą zamierzam jutro dogłębnie przeanalizować w samym empiku. Pomijam fakt zmiany cennika w tzw. międzyczasie. W momencie składania zamówienia cena na stronie była na poziomie 46 zł. Formularz zamówienia jednak nijak nie chciał wyliczyć kwoty mniejszej od 49 zł. W kasie przy odbiorze, paragon opiewał na kwotę 54 zł. Nawet przyjmując, że dostajemy perłę wśród pereł to sposób wyciągania kasy z naszych portfeli kwalifikuje firmę empik do bana stulecia. Ja już tam niczego nie kupię.
Zdjęcia kalendarza przedstawiam poniżej. Są trochę nie ostre i ciemniejsze niż wydruki, ale sam już ledwo widzę na oczy . Na dwóch ostatnich zdjęciach widać jak czerń rozlewa się miękkim aksamitem w otchłań emocji. Szkoda, że sam na to nie wpadłem . Otwór na gwoździa też wyszedł w zupełnie innym miejscu niż w programie. Na to bym jednak nie wpadł nawet jakby mnie trzymali miesiąc na sucharach .
Nie wiem więc co będzie z kalendarzem na 2011 rok. Nie mam nawet projektu, żeby przekazać komuś do realizacji. Ręce mi opadły do samej ziemi. Może jeszcze je podniosę, ale jakoś nie mam siły dzisiaj.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum