Ankieta powinna odzwierciedlać ile zlotów my mamy chęć organizować . Równie dobrze mogłeś umieścić w ankiecie Mega Zlot w Elblągu i potraktować go jako nasz letni ,czy robimy oddzielny letni. Wiosennego nigdy nie robiliśmy. Skupmy się tylko na naszych tych z tradycjami, czyli letni ,jesienny i zimowy.
Borki są zupełnie innym zlotem i raz jesteśmy na nich dużą grupą innym razem śladową.
No cóż, pora chyba na małe podsumowanie. Sonda skończyła się już jakiś czas temu, a wnioski z obserwacji nasuwają się same. Część z Was zainteresowała się wynikiem, większości jednak jest to zupełnie obojętne. Z tych co zainteresowali się wynikiem, nikt nie poczuwa się do skomentowania, czy też wyciągnięcia publicznie wniosków. Hmmm, trochę to smutne, ale widocznie tak już być musi. Spróbuję nadrobić te zaległości .
Co do samych wyników sondy, to jedynym zlotem na który zagłosowali wszyscy jest oczywiście zlot letni. Pozostaje więc on bezdyskusyjnie w kalendarzu zlotów w kolejnych latach .
Opcja "Borki jako wiosenny", czyli zorganizowanie zlotu na wiosnę w borkach, przy okazji uczestniczenia w zlocie PIKURa zyskała również bardzo dobry wynik. Widać, że chcemy się spotkać na wiosnę w jak największej grupie, nie koniecznie wybierając się osobno na Borki. Proponuję więc, by zlot w Borkach oficjalnie traktować jako nasz zlot wiosenny. Wiąże się to jednak z obowiązkami wzięcia na siebie części organizacji zlotu. Jak by to miało wyglądać proponuję omówić w osobnym temacie.
Z racji dość małego zainteresowania pozostałymi opcjami ankiety, uważam że z kalendarza zlotów należy wykreślić zloty wiosenny, jesienny i zimowy. Nie oznacza to, że mamy się nie spotykać w tych pięknych okolicznościach przyrody, jednak nazywanie takich spotkań zlotami było by trochę śmieszne i uważam, ze nie ma sensu na siłę się puszyć. Mogą to być, np. kameralne spoty.
To tyle moich przemyśleń. Może ktoś jeszcze się skusi na podsumowanie wyników ankiety ?
Jeśli chodzi o zlot jesienny i zimowy to można je organizować. Ktoś to ma pomysł i chęci rzuci taki temat i zobaczymy ile będzie chętnych. Jeśli będzie nas mało to nie ma co na siłę tego robić. Takie jest moje zdanie
Czy zadeklarujemy organizację jednego zlotu czy trzech to i tak wszystko będzie zależało od ilości chętnych, których z każdym rokiem niestety ubywa. Organizowanie zlotu nie odbywa się z dnia na dzień i taka organizacja musi odbywać się nawet /zlot letni / z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem.
Wszystko zaczyna się od deklaracji uczestnictwa, które na początku jest duże, a w miarę zblizania się terminu zlotu maleje. I to jest bardzo niepoważne.
Busiek napisał/a:
Jeśli chodzi o zlot jesienny i zimowy to można je organizować. Ktoś to ma pomysł i chęci rzuci taki temat i zobaczymy ile będzie chętnych.
Tylko jak już wyżej pisałem ten pomysł musi być "rzucony" najpóźniej w trakcie trwania zlotu letniego w przypadku zlotu jesiennego.
Jak będziemy mieli takie podejście do szybkiej rezygnacji z wieloletnie tradycji to w któryms roku bedzie tak, że nawet letniego zlotu nie uda się nam zorganizować.
Przypomina mi to własne doświadczenie z ogranizacji turniejów tenisa ziemnego w moim regionie, gdzie ograniczanie ilosci turniejów doprowadziło do całkowitego ich znikniecia i ponad 30 letnia tradycja turniejów Grand Prix Torunia umarła.
A tam, pozwolę sobie zabrać głos Widzę, że w dość szybkim tempie przybywa sympatyków forum na Facebooku. Informacje o letnim zlocie - z atrakcyjnym programem - np. przegląd samochodów, badanie magiczną walizeczką, może jakiś konkurs motoryzacyjny, wspólna fotka w atrakcyjnym miejscu i wycieczka krajoznawcza (czyli przegonienie reni i przemarsz uczestników zlotu) - warto ogłosić wcześniej również poprzez to nowe medium. Pamiętam (mam nadzieję, że nic nie pokręciłam), że Jagoda już na letnim zlocie miała pomysł na kolejny w rewelacyjnym miejscu. Prośba do Buśka o zapytanie ulubionej mamy o szczegóły. Może już warto, zgodnie z sugestią Skorpiona, interesować się tematem, a bliżej terminu letniego zlotu nasilić akcję promocyjną wśród obecnych i nowych sympatyków R25.
Pomysł ma Busiek bo to on ma "mądre" pomysły .
Co do zlotu to na razie uważam, że powinniśmy się skupić na zimowym. Niech Adam napisze wszystkie szczególy co do miejsca i do programu zwiedzania.
Busiek Ty nie odwracaj kota ogonem ,bo Kasia ma rację. Letni zlot trzeba przygotowywać wiele miesięcy wcześniej. Bo obojętnie czu to jeziora, góry czy morze jest to sezon urlopowy i trudno potem coś sensownego pod wzgledem zakwaterowania znaleźć. Każdy właściciel ośrodka woli np. wynajać dwa pokoje czy domki komuś na 7 dni niż kilka pokoi czy domków na 2 doby w weekend.
Np zlot w Borkach - termin na następny rok jest już rezerwowany w trakcie trwania zlotu.
Tak ,że Busiek się nie ociągaj - TYLKO DO DZIEŁA
Pierwszy to przygotowanie do egzaminu licencjackiego.
Drugi to ślub mojej siostry, który odbędzie się w Kłodzku, w sierpniu. Jako, że jej tu nie ma ja i rodzice musimy dopilnować niektóry sprawy.
A więc przykro mi, ale VI zlot nie dam rady zorganizować.
Pamiętam (mam nadzieję, że nic nie pokręciłam), że Jagoda już na letnim zlocie miała pomysł na kolejny w rewelacyjnym miejscu.
Busiek już nie ściemniaj i nie zasłaniaj się sierpniem. To już będzie po zlocie.Samo zaklepanie miejsca mozna już dokonać w styczniu ,czy na początku lutego ,co raczej też nie koliduje z egzaminem.
Po prostu napisz ,ze nie masz ochoty się tym zajmować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum