Dzis w drodze do pracy zablokowało mi hamulec prawego tylnego koła. Koło co jakiś czas się zatrzymywało - następował pisk wleczonej po asfalcie opony. Opukanie bębna solidnym młotem przed drogą powrotną do domu na niewiele się zdało niestety W drodze do Oleksa zablokowało mi koło ze 3 razy w tym raz tuż przed maską jadącego za mną auta. Na szczęście Oleks podpowiedział mi żeby lekko zaciągnąć hamulec ręczny i dalsza droga odbyła się już bez nagłych zatrzymań. Na wszelki wypadek nie przekraczałem 30-35 km/h.
W domu rozebrałem bęben - winne były spręzynki mocujące szczęki - usterkę usunąłem a przy okazji odkryłem, że łożysko w tylnej piaście zaczyna sie obracać z wyczuwalnym oporem. Amortyzator tylny też cieknie i już nie spełnia swej roli. Reszta prac czeka mnie więc jutro.
Ostatnio zmieniony przez Adam 2010-06-23, 19:40, w całości zmieniany 1 raz
wymieniłem piastę i amorek. Z bazy części wybrałem amorek "Record"a".
po godzince montażu i konwesacjach z Jacławem oraz pogaduszkach z Tasmanem - robota została skończona a ja pognałem na pokaz bryk do Galerii Łódzkiej http://picasaweb.google.c...okazSwojaBryke#
Ostatnio zmieniony przez Adam 2010-06-26, 16:31, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum