Wysłany: 2011-01-07, 09:29 Wstępne propozycje miejsc na Zlot Letni 2011r
Aby uniknąć problemów jakie wystąpiły w zeszłym roku z umiejscowieniem zlotu letniego, proponuję już w chwili obecnej aby się zastanowić nad jego lokalizacją .Jako,że środek lata jest to sezon urlopowy i zawsze występują problemy z przyjęciem tak dużej grupy ludzi na dni weekendowe, należałoby w najbliższym czasie dokonać rozeznania i wstępnej rozmowy z osobami dyspozycyjnymi danym ośrodkiem.
Dzięki wielkim staraniom Buśkowej Rodziny zlot letni w zeszłym roku doszedł do skutku. Byliśmy zachwyceni wspaniałymi widokami tego regionu i wyrażaliśmy chęć powrotu w ten rejon na zlot letni 2011r.
Czyli znowu góry - ja znów powrócę do lansowania Borów Tucholskich jako miejsca na letni zlot. Jestem gotów tam pojechać i sam obczaić kilka ośrodków. Przy pomocy kolegi Białaska oczywiście.
Tylko z tego linku nic nie wynika. Nie ma podanego jakiegokolwiek cennika noclegu ,poza cenami wyżywienia przy imprezach okolicznościowych . Gril oraz ognisko też nie we własnym zakresie tylko organizowane przez ośrodek/oczywiście za opłatą/.
Już z tych linków które wkleiłem prawie wszystkie odpadają ,gdyż jest to szczyt sezonu i nikt nie chce przyjmować rezerwacji na weekend dla tak dużej grupy.
jest cennik - wejdź w zakładkę "organizujemy" a potem w "pobyt indywidualny".
I Tobie te ceny odpowiadają ? Nie różnią się od tych z Bronisławowa za sam nocleg.
Na Wisłę narzekałeś ,że drogo mimo że cena w Wiśle obejmowała całodzienne wyżywienie.
to nie jest moja propozycja. Mnie się lepiej podobają te Osiny w Borach Tucholskich. Całodzienne wyżywienie też mnie nie interesuje - bo ja nie jadę na zlot żeby jeść
Wystarczy, że w domu wyżeram wszystko z lodówki - gdzieś muszę chudnąć
Ostatnio zmieniony przez Tombog 2011-01-07, 17:54, w całości zmieniany 4 razy
Ośrodek Energetyk Pisz Jezioro Roś.Domki od Gierka-łóżka i już po Fuul wypas.Z tektury zbity z tapczanami-40 zeta do 200.ALE-Gierłoż-Ryn,Twierdza Boyen w Giżycku.Wszystko w obrębie 2 godzin jazdy,Ruciane rzut beretem-a i kanał-ale czy czasu starczy????
.Łódka wędkarska-2 zeta za godzinę-10 za dobę,kajak 5 za godzinę,rower 7,żaglówka 15-ale chcą patent.Wędkarze-trzeba wykupić pozwoleństwo-z brzegu płoć i okoń-z łódki ładne zębate szczupaki biorą(1,5 -3,5 kg).Dużo terenu-możliwość rozbicia namiotu.Stołówka jest-ale obok jest jeszcze kilka ośrodków-czasami można spotkać to samo-ale trochę taniej.(Sprawdzone).Rower zwykły 2 zeta-10 za dobę- a jest gdzie jeździć.
_________________ odiz
Ostatnio zmieniony przez odiz 2011-01-07, 22:43, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum