Jako że nie zostało nic napisane konkretnego w tym temacie to może ja zacznę bo na razie tylko gdybamy a konkretów brak.... No wiec na chwilę obecną mamy dwie propozycje a mianowicie:
1. Propozycja Adama w hotelu w okolicy rzeki Jasień w Łodzi (Adaś konkrety)
2. Sprawdzony "Pelikan" w Aleksandrowie (może nie najtańszy ale wiemy na czym stoimy)
Tyle odnośnie propozycji, a teraz druga kwestia- KTO ZAMIERZA PRZYBYĆ NA ZLOT ????
Do tej pory nie powstał nawet najmniejszy zarys listy osób zainteresowanych zlotem zimowym Z wypowiedzi mniemam że chętny jest Tombog, Skorpion, Busieki, Adam, możliwe że Lipidor i MY!!?? Co z resztą?? Ciężko rozmawia się o rezerwacji czegokolwiek jeżeli nawet nie wiemy ile osób będzie??
Z tego co dzisiaj jeszcze rozmawiałem w Pelikanie to przyjmą nas bardzo chętnie i bez problemu. Padła także propozycja aby jedna osoba nie była odpowiedzialna za organizację noclegu- Ja z Agą rezerwujemy pokoje w określonej liczbie, a następnie każdy z zainteresowanych kontaktuje się z właścicielami telefonicznie w celu potwierdzenia rezerwacji i ewentualnej zaliczce ( mnie się to wydaje sensowne ponieważ później nie będzie problemu że ktoś miał być, a go nie ma.... (doświadczenie sprzed 2 lat z naszego zlotu))
Piszcie co wy na to, za jaką propozycją jesteście i proszę o listę
I jeszcze jedna rzecz - W JAKIM TERMINIE ROBIMY TEN ZLOT??
1. 11-13 luty
2. 18-20 luty
3. 25-27 luty
4. inny termin ?????????
Ostatnio zmieniony przez JAGIEŁ 2011-01-07, 17:37, w całości zmieniany 1 raz
W związku z moją sytuacją geopolityczną nie pozostaje mi nic innego jak się dostosować. Im wcześniej będziecie wiedzieć Wy, szanowni forowicze, tym szybciej będę wiedział ja.
_________________ Prawdziwy mężczyzna sika do umywalki.
Ja z Agą rezerwujemy pokoje w określonej liczbie, a następnie każdy z zainteresowanych kontaktuje się z właścicielami telefonicznie w celu potwierdzenia rezerwacji
Do dupy pomysł ( ) i doprowadzi do tego, że pozapominają ludzie zarezerwować. Zakładając, że spotykamy się w Pelikanie, to proponuję opcję przedpłat, tak jak w Wiśle. Kto jest pewien, że przyjedzie wpłaca do Jagieła pieniądze. Powiedzmy, że 20.01.2011. to dobry termin na zamknięcie wpłat. Dalej już wiecie . Jak na pikurze i w Wiśle. Kto nie wpłaci w terminie, rezerwuje pokoje sam na własną odpowiedzialność i ryzyko. Oczywiście najpierw trzeba ustalić termin pobytu , no i przyklepać miejscówkę, bo jak narazie to nadal gdybamy i szukamy. Jestem za terminem 11-13.02.2011. Może sonda ?
Weekend to dobry czas na odwiedzenie miejsc i dowiedzenie się wszystkiego (jak, gdzie, za ile, co, itp). W niedzielę wieczorem proponuję się spotkać na forum w temacie, zapoznać się z wszystkimi, zebranymi propozycjami i zamknąć temat.
Dalsze przeciąganie sprawy mija się z sensem i potwierdza rzetelność wyników sondy .
Byłem dziś w eHotelu nad rzeka Jasień. Na konkretne rozmowy umówiłem się na poniedziałek po pracy. Pani twierdzi, że mają doświadczenie w organizacj takich mprez. Jest otwarta na negocjacje cen. Rozumiem, że moge podac liczbę 20-25 osób jeżeli chodzi o negocjacje. Stronka tutaj: http://ehotelm7.pl/
Tu są aktualne fotki jak wygląda hotel i parking z zewnątrz. Teren ogrodzony z bramą automatycznie otwieraną. Widać też położenie niedaleko stacji benzynowej "Bliska" na Al. Włókniarzy przy Obywatelskiej.
fotki: http://picasaweb.google.c...tuZimowego2011#
no chyba, że definitywnie decydujemy sie na Aleksandrów Łódzki i "Pelikana".
Ostatnio zmieniony przez Adam 2011-01-08, 17:11, w całości zmieniany 2 razy
Pani twierdzi, że mają doświadczenie w organizacj takich mprez.
hotel napisał/a:
M7 jest to pierwszy internetowy i samoobsługowy hostel w Polsce.
Nadzorowany i kierowany jest przez internet. Całkowite korzystanie z niego umożliwia system kodów dostępu i kart zbliżeniowych. Dzięki nim, zatrudnianie większości obsługi jest zbędne, a nasz hostel może szczycić się mianem najtańszego i najbardziej nowoczesnego w Łodzi.
Chcesz nam powiedzieć Adam, że tego typu hotel ma doświadczenie w organizacji jakichkolwiek imprez ???? O zaplecze pytał nie będę .
Moim skromnym zdaniem oszczędność na M7 będzie ujemna. Weźmy choćby warunki tam panujące. W zasadzie nic poza spaniem i prysznicem tam nie ma. Połazimy po Łodzi, pozwiedzamy, zaobiadujemy w przygodnym lokalu, znowu połazimy, wieczorem trzeba będzie poszukać lokalu do zabawy, rano lokalu na śniadanie, itp. Nie widzę nic przemawiającego na plus poza ceną, a i ta jest moim zdaniem jak za możliwości, lekko wygórowana.
W pelikanie mamy do dyspozycji salę, bar do prawie bólu, kręgle i inne atrakcje. Choćby śniadanie w cenie to już coś. Możemy tam zorganizować prawdziwą posiadówę z zabawą ruchomą . Ostatnio zabrakło nawet w barze łiskacza i nie wypominając, Włodka to sprawka .
Coś tam jeszcze do jutra wymyślimy ?? Jak pozostali widzą przedstawione propozycje ? W bawełnę owijał nie będę. Do 20 stycznia muszę sobie zarezerwować dni wolne w pracy na luty. Potem niestety wybieram pobudkę o 4:00 i kierunek stolica. Czymś ten chleb trzeba posmarować .
Myślę, że na mnie możecie liczyć
nie będę protestował. Mnie się w "Pelikanie" podobało. Pelikan ma jeszcze jedna zaletę. Większość łodziaków po napiciu się trunków nie pomaszeruje do domu - tylko musi pozostać na miejscu.
Ja jestem na bank - na razie tylko 1 osoba (koszty). Oczywiście od piątku (2 doby).
Tombog napisał/a:
Chcesz nam powiedzieć Adam, że tego typu hotel ma doświadczenie w organizacji jakichkolwiek imprez ???? O zaplecze pytał nie będę
tylko tytułem porządku dodam, że m7 eHotel gościł jakiś sportowców Pani ma firmę kateringową więc posiłki by sie znalazły - oczywiście dodatkowo płatne.
Ostatnio zmieniony przez Adam 2011-01-09, 08:36, w całości zmieniany 2 razy
Ceny pokoi zawierają śniadanie dostęp do internetu i to wszystko co było ostatnio :
pokój 1os.- 130zł
pokój 2os.- 170zł
pokój 3os.- 210zł
pokój 4os.- 240zł
Nie chciałem zabierać głosu w sprawie zlotu zimowego, bo mój przyjazd stoi pod dużym znakiem zapytania/zdrowie/ale nasuwa mi się jedna uwaga.
Przy grupie osób wynajmujacej pokoje dobrze by było wynegocjować cenę za osobę, która powinna wynosić obojętnie w jakim pokoju będzie zakwaterowana -60 zł czyli taka jaką kazda osoba zapłaci w pokoju 4 osobowym.Tym bardziej,że o ile pamiętam 4 osobowy pokój był 1.
Wydaje mi się ,że właściciel nic na tym nie straci.
Ostatnio zmieniony przez $SKORPION$ 2011-01-09, 11:54, w całości zmieniany 1 raz
Ponieważ padło pytanie o udział w zlocie zimowym, to dodam tylko, że od nas ewentualną reprezentacją byłby Tombog. Tym razem nie wybierzemy się całą rodziną. Zbieramy kaskę na letni
Jak tylko nowa firma pozwoli od maja do września każdy weekend chętnie podjadę i to nie sam. 2+2-sprzęt biwakowy mam !!
:Co prawda nie R 25-ale Espace-2-ale to siostry przecie hihihi
_________________ odiz
Ostatnio zmieniony przez odiz 2011-01-09, 21:45, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum