Mam dizle od zawsze .W Renacie miałem takie objawy jak przekładałem silnik od trafika bez turbo, była pompa rotodizel taka okragła ,i tez był problem z obrotami.
Po zmianie na normalną było juz wszystko ok.
W dizlu nie nie ma co specjalnie wymyślać ,według mnie coś jest nie tak z pompą ,podmianka na inną sprawną pokaże co jest nie tak.
Narodziła się jako TX z dość nietypowym spojlerem na klapie. Doposażona została częsciami z TXI - skórzane, elektryczne fotele, alufelgi, domykanie klapy bagażnika, lampy z doświetleniem, kierunkowskazy w zderzakach. Potem uzyskała oznaczenia z rozbieranej u Kriss'a V6. Kolejny właściciel zatarł w niej silnik a Jacław wstawił w miejsce uszkodzonej jednostki napędowej, silnik uzyskany z turbodiesla z Retkini. Ze względu na uzyskanie budy od V6 TX auto zostało dawcą części dla nowego projektu.
co do "Toli" to przeglądając stare zdjęcia odkryłem ciekawostkę. Wyprawa Krissa po częsci miała miejsce 27 i 28 kwietnia 2008 roku. W dniu 1 maja wieczorem, doposażona renia była prezentowana Nad Jasieniem
10 maja Krissowa renata wiozła mnie do Zabrza po "Ślązaczkę".
Ostatnio zmieniony przez Adam 2012-05-01, 19:19, w całości zmieniany 1 raz
No i wyjaśniła się sprawa nietypowego spojlera. Zdjęcie renatki z takim spojlerem było gdzieś na niemieckim forum R25. Nic dziwnego - spojler ten to produkcja niemiecka.
prawdopodobnie produkowano go w celach tuningowych. Jak ktoś miał niski spojler a chciał wysoki - to mógł sobie cos takiego dokupić. Niestety spojler nie pasuje do dziur montażowych po niskim spojlerze. Dolna część jest po prostu przyklejona do klapy, jedynie zewnętrzne ranty górnej lotki są montowane w tych samych otworach - środkowa podstawka wymaga nawiercenia nowego otworu.
ogólnie spojler jest wykonany z jakiegoś miękkiego, lekko gumowatego materiału. Jest lżejszy niż oryginalna, wysoka lotka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum