Adasiu panewke da sie wymienić ściągając samą miske olejową, ale wiąże sie to ze sporą ilościa leżenia pod autem. Ja robiłem cały dół silnika, czyli wyjąłem go z auta i wymieniałem wał i panewki. Rafi jeżeli padła ci panewka to wymiana samych panewek raczej da krótkotrwały efekt, bo jeżeli tak mocno dzwoni to pewnie na korbach czyli mocowania też już są wybite i nowe panewki zaraz dostaną luzu i zacznie sie wszystko od nowa. Koszt samych panewek z tego co pamiętam to ok 80zł plus robota uszczelki oleje itd...! A mam pytanie czysto teoretyczne- silnik 2.2 który chodził na wtrysku po zmianie dolotu na taki z gaźnikiem też powinien chodzić czy nie?? Bo jeżeli tak to silniki 2.2 były popularniejsze i tak jak Maciej mówi można go mieć za zielonego JD
zadzwoń do Romka na ul.kolumny podjedz...powołaj się na mnie..albo się oba pojedziemy...Romek posłucha, popatrzy powie ci co i jak za ile, właśnie ze tyle pracy co poszło to trzeba dokończyć , wydasz łącznie 150-200zł...maks..trudno..ale będziesz śmigał, potem pomyślisz o nowym aucie
możemy się tak umówić że ja pojadę Twoim autem i ci to załatwię
na części się zdąży go przeznaczyć , wydasz dwa trzy tysiące na coś innego i też nie masz gwarancji że coś za chwilkę nie padnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum