No Panowie byłem w dużym sklepie (Renault) chcąc zakupić poduchy pod silnik jak i pod skrzynie i cóż mówię:rocznik,model,rodzaj silnika i co? są dwa rodzaje poduszek do ,diesla wg. katalogu.
Cha cha i które teraz wziąć? I tylko na zamówienie sprowadzają, jak będą nie te to firma nie chce zwrotu ani zamienić..... co wy na to? Wyciągnąć stare i wziąć na dobranie?
Coś nie tak.
W wielu katalogach poduchy od skrzynię opisywane są jako poduchy pod silnik- u nas zakup bezproblemowy, niedawno kupowałem te pod skrzynię
http://www.renault25.eu/album_pic.php?pic_id=6350 tu masz jak wyglądają.
Zazwyczaj te katalogi w sklepach są ze zdjęciami części - od razu widać co do czego.
Jak by dalej robili problemy to daj znać kupimy tu u nas i ci prześlemy.
Dzięki jeszcze mam dwa sklepy jak mi zrobią hamulce to jeszcze do nich podjadę,i zobaczymy.A faktycznie po skrzynię te poduchy są opisane jako silnika .
Patrzyłem u nich w katalogu to jest prawa i lewa pod silnik ale są jeszcze inne nie do v-ki bo te to wiem jak wyglądają.Może do benzyny(silnik) te drugie.
A jak by jakieś zdjęcia poduch pod silnik ktoś podrzucił to bym wiedział jak wyglądają
Ostatnio zmieniony przez andrzejk 2012-02-15, 14:18, w całości zmieniany 1 raz
Byłem na Drobiarskiej powiedziałem numer silnika ale tam są chyba same jałopy bo i tak nie wiedzieli .Podjadę do Jadeximu tam mają sporo części do 25 tylko trochę drożej ,jest tam. Nie omieszkam zajrzeć do Automazowsza trzeba szukać gdzie taniej...
R25: 2,9 V6 Injection Z7W B29F 1990 Pomógł: 17 razy Wiek: 47 Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 1603 Skąd: Grudziądz/Pszczyna
Wysłany: 2012-02-15, 23:11
Podaj VIN to zobaczymy co tam powinno siedzieć w oryginale.
Podejrzewam też że oby wszystko było pewne w 100% przyda się też typ skrzyni który jest na aluminiowej tabliczce do niej przyczepionej.
Nie wiadomo czy ktoś kiedyś nie wymieniał skrzyni itd...
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
Nr VIN VF1B2900508827166 a nr. skrzyni to nie wiem nie mam jak pod nią wejść.
Z tego co mechanik mówił to poducha na silniku jest do wymiany lewa ale mi się ,nie wiem czy dobrze wydaje, bo jak puszczam sprzęgło to wajcha biegów chodzi przód-tył.
Ostatnio zmieniony przez andrzejk 2012-02-16, 17:11, w całości zmieniany 1 raz
Skrzynia ma tylko jeden rodzaj poduszek do wszystkich rodzajów skrzyń manualnych.
Jeżeli potrzebujesz te poduchy do diesla to są to te ze śrubami ustawionymi prosto na 100%
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum