Wysłany: 2012-05-02, 19:00
Dziś na tapetę została wzięta maglownica.
Autko podlewarowane i zaczęło się rozkręcanie.
Ogólny wynik dzisiejszego zmagania to remis. Z nowej odkręciłem końcówki drążka i muszę w piątek się kopśnąć na zakupy po nowe i manżetki.
Stara została rozłączona i zostało tylko odkręcenie jej od ramy.
czy ktoś ma pomysł jak wykręcić dolną śrubę maglownicy znajdującą się pod portkami?
Wysłany: 2012-05-27, 18:10
dziś trochę czasu to kończymy tę historię
dolne śruby udało się odkręcić w pozycji "z nogami w poprzek auta", ale ręce się brudzą po same łokcie
Manżety wymieniłem na nowe ale na raty, gdyż w starej nie zauważyłem małego pęknięcia.
Tak wyglądają resztki
Myślałem że da się wyjąc całą maglownice przez otwór w lewej strony budy, ale niestety jest to niemożliwe.
Trzeba odkręcić kawałek blachy z wężem który przykręcony jest dwoma górnymi śrubami:
Po tym zabiegu wyciągnąłem maglownice poprzez otwór po prawej stronie budy gdyż jest większy - po lewej jest serwo hamulca, ale z kolei w tym miejscu jest parownik i osłona, która została "delikatnie i profesjonalnie" nacięta nożyczkami do kurczaka
dziś nowa maglownica została zamontowana, ale o tym w następnym poście bo idę na dobranockę z najmłodszą
Dzięki uprzejmości kol. Heinz'a, Ślązaczka znów trafiła w moje ręce. Tym razem jako pożyczka bo po rozbiciu Bordówki nie mam czym Krzysia na zajęcia do Aleksandrowa wozić. Przy okazji trochę rozprostuje swoje "kości".
całkiem miłe wnętrze (z V6 Turbo), fantastycznie brzmi audio (inne głośniki?), no i ten szyber. Koła ph1 zakupione od Jacława.
Wysłany: 2012-08-23, 15:48
Tak, głośniki nowe ale tylko te w drzwiach - z jakiejś wieżyczki Aiwa mi pasowały.
Muszę wymienić syczki i te z tyłu bo już zdychają.
W poście wyżej zaraz po kąpieli, a poniżej przed
Wyciągnij listwę wtryskową z kolektora dolotowego i włącz zapłon żeby pompa zaczęła pracować. Jak będzie się pocił któryś wtryskiwacz to masz przyczynę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum