Do niedawna sporym problemem było używanie naszego XR25 z niemieckimi fiszkami. Niby gdzieś dzwoniło, ale w którym kościele ? W dodatku większość pomiarów i tak odsyła do not technicznych, a więc XR działał, można powiedzieć, półgębkiem .
Dzięki uprzejmości kolegi ukrywającego się pod nickiem Tomolek, wszedłem w posiadanie (niestety tylko do skopiowania) polskich fiszek, oraz opisów usterek i ich diagnozowania za pomocą XR25. Zmieniło to całkowicie sposoby wykorzystania magicznej skrzynki i niewątpliwie na najbliższym zlocie, będziemy już bardziej świadomie mogli przebadać i zdiagnozować bolączki naszych Renatek .
Chciałbym w tym miejscu baaaaaardzo podziękować Tomolkowi za ogromny i bezcenny wkład w rozwój domowego serwisowania naszych aut. Nie mały wkład w zaistniałą sytuację mieli również Gzara i Oluś, którzy pomogli w dotarciu materiałów do mojego skanera. Wielki szacun i podziękowania dla tych trzech panów za wkład w rozwój naszej bazy wiedzy o R25.
Jak się tylko ogarnę, zamieszczę w schematach, lub downloadzie owe materiały, dla potomnych.
AVE R25
W sumie to śmiesznie wyszło bo Tomolek mówi że wziął Xr25 z salonu bo był już nie potrzebny, a ja się go pytam po jakiemu ma fiszki, czy po francusku, niemiecku czy po angielsku, a on mówi że po polsku ! Od razu zadzwoniłem do Tomboga.
No i czy takie szanowne RP nie mogło by przekazać z 2 sztuk takich XRów ??? W ramach "współpracy", skoro i tak wylądują w śmietniku prędzej czy później.
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
Wydaje mi się że oni mają słaby kontakt z dilerami?! Fajnie że został w rodzinie kolejny XR25 ale gdyby Tomolek tam nie pracował to śmietnik jak piszesz. Ewentualnie nagabywać innych dilerów listem motywacyjnym, ale nie sądzę aby to dużó dało.
Popracujemy nad tym. Diler boi się wypuszczać w świat narzędzie, dające możliwość omijania serwisu. Całkowicie to rozumiem i wcale się temu nie dziwię. Sami wiecie jak można nadużyć takie badanie w ASO .
Są jednak pewne możliwości i pracuję nad wyłuskaniem tych zabawek dla klubu. Łatwo nie będzie, więc proszę nie oczekiwać nie wiadomo czego, ale ....
Wtrącę się, choć może niepotrzebnie. Oglądałem kiedyś pewną R25 w Inowrocławiu.Ów Pan miał właśnie taką skrzynkę, jakieś cartridge (czy jak to się nazywa), ale nie wiem w jakim języku. Wtedy nie interesowałem się tymi rzeczami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum