Wysłany: 2013-02-27, 19:54 VIII Letni Zlot Fanklubu 15.08 - 18.08
Będąc w zeszłym roku w Beskidach Zachodnich ( Pieniny ) , znalazłem doskonałe miejsce i bazę noclegową na spotkanie. Tak właśnie powstał pomysł na VIII Letni Zlot Fanklubu Renault 25.
Data spotkania to 15.08 - 18.08.2013, czyli od czwartku do niedzieli ( 3 noce )
Baza noclegowa znajduje się w pensjonacie Willa Tulipan w miejscowości Kamienica.
Jest to mała miejscowość położona nie daleko Szczawnicy w której organizowane są spływy Dunajcem a raczej jest to końcowa przystań .
Oto lista pokoi otrzymana od właściciela pensjonatu:
Na poddaszu znajduje się aneks kuchenny dostępny z korytarza.
Cena za jedną dobę to 33zł / osobę , i na pewno nie wzrośnie .
Może natomiast spaść , jeśli zajmiemy cały pensjonat lub znaczącą jego część.
Oczywiście w takim wypadku nie mamy ograniczeń typu cisza nocna itd , itp.
Teren jest ogrodzony , z dość dużym parkingiem , przesuwną bramą otwieraną brelokiem zbliżeniowym . Poza tym na budynku znajdują się kamery , oraz wewnątrz system alarmowy.
Poza tym miejsce na grilla , dużo trawy i zieleni.
Jako atrakcję można polecić spływ Dunajcem, który rozpoczyna się na przystani flisackiej w Sromowcach - Kątach a kończy po 18 kilometrach w Szczawnicy lub po 23 kilometrach w Krościenku.
Poza spływem planów na spędzenie czasu nie ma . Można np. skoczyć do Szczawnicy obejrzeć wodospad ale myślę że nie ma co planować na zapas.
W bliskim sąsiedztwie pensjonatu znajdują się dwie fajne restauracje . Bankomat dostępny.
Na dniach dorzucę kilka swoich fotek z zeszłorocznej wyprawy oraz krótkie filmiki z samego spływu.
Do końca marca chciałbym zamknąć listę chętnych. Oczywiście można zarezerwować miejsce na krótszy okres np. piątek - niedziela.
W kwietniu będzie trzeba zebrać zaliczki na rezerwację noclegu, a pełne wpłaty wymagane będą do 10 lipca.
Zaliczki przepadają 15 czerwca.
Jeśli są pytania proszę pisać.
Rozpoczynam listę :
MaciejR21 - 3os. 15-18.08
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
Ostatnio zmieniony przez Tombog 2013-07-18, 09:07, w całości zmieniany 6 razy
MaciejR21 - 3os. 15-18.08
Jagieły- 2os + Michaś 15-18.08
lipidor - 3 osoby + Hans 15-18.08
tomala - 2 osoby 15-18.08
_________________ Moja jest tylko racja,bo to Święta Racja.
A nawet jak jest twoja,to moja jest mojsza niż twojsza,bo moja racja jest najmojsza i tylko ja ją mam.
( Dzień Świra )
-ponoć życie zaczyna się po 50-tce,..no może
po dwóch..
Ostatnio zmieniony przez tomala 2013-02-27, 23:34, w całości zmieniany 1 raz
Gdzie będą rozstawione głośniki i gdzie będzie grała głośno muzyka do białego rana?
Pytam, ponieważ będą obecne małe dzieci, Jagiełów i nasze. Z doświadczenia nabytego na zlocie w Janowie Lubelskim, gdzie również mieszkaliśmy wszyscy w jednym budynku wiem, że z powodu głośno grającej muzyki, maluchy i ich rodzice będą mieli w nocy więcej utrapienia niż zabawy i wypoczynku.
Czy jest jakaś alternatywa od mieszkania w jednym wspólnym pensjonacie lub czy istnieje inny sposób na zapewniwnie małym dzieciom spokojnego wypoczynku w nocy?
_________________ Prawdziwy mężczyzna sika do umywalki.
Alternatywą jest znalezienie i rezerwacja noclegu we własnym zakresie, przy czym nie sądzę aby rodzice mieli lepsza zabawę mieszkając np. kilkaset metrów dalej .
Przecież nikt zdrowy na umyśle nie zostawi bez nadzoru czy opieki małego dziecka w nocy.
Co do głośnej muzyki to jak na razie nie ma planów na jakieś rewelacje.
Z doświadczenia wiem że 100dB choć fajnie się niosą , nie wpływają zbytnio na poziom zabawy , szczególnie przy takim małym gronie osób. Żaden wzmacniacz nie posiada też regulacji wzmocnienia 0-1 więc poziom można dopasować do potrzeb i zdrowego rozsądku.
Jeśli będzie taka potrzeba , zawsze można wyjść z imprezą na zewnątrz . Tak jak pisałem , teren ogrodzony itd.
Jak wspominałem , wrzucam dwa krótkie ujęcia , robione na końcówce pamięci w telefonie , praz małą galerię zdjęć.
Na zdjęciach widok z okna pokoju dwójki na I piętrze.
Wnętrze pokoju.
Korytarz
Balkon
Otoczenie ośrodka
Przystań flisacka
Spływ
Przystań końcowa.
Co do samego spływu to są dwie możliwości jego realizacji.
Zostawiamy samochody na przystani końcowej ( parking płatny ) . Jedziemy busem do przystani flisackiej ( bus płatny ). Spływamy na dół i odbieramy samochody .
Druga opcja to doazd do przystani flisackiej . Pozostawienie samochdu na prakingu ( płatnym ) , spływ na dół , wjazd po odbiór samochodu busem ( płatnym) .
Myśle że pierwsza opcja jest wygodniejsza.
Byłem tam w zeszłym roku dokładnie 15 sierpnia. Nawet gadałem z Lipidorem przez telefon jadąc przez centrum Szczawnicy.
Sam spływ trwa około 2 godzin, ale dziwnym trafen , nasz trwał dłużej . Wyprzedziły nas dwie łódki. Flisacy wytłumaczyli nam to w prosty sposób. Jak turyści są gadatliwi i z humorem to płynie się powoli . Natomiast jak są upierdliwi to płynie się szybko , żeby sie ich jak najszybciej pozbyć . Dobrzy flisacy cały spływ urozmaicają żartami i dowcipami.
Dobrze jest zaopatrzyć się w jakieś pelerynki bo zaczynając spływ było dośc zimno . Potem porządnie grzało słońce a na koniec zacząl padac deszcz.
Dla małych dzieci warto też zabrać jakiś ekwipunek bo ponad dwie godziny to dośc dużo jak na dzieci .
Link do galerii
https://plus.google.com/photos/101161809178966806169/albums/5850473283612735137?authkey=CPj41OLB8umNZw
Odpowiedź flisaka z samego końca .. No właśnie , tak se dwie godziny kija pomoczyć ..."
Ostatnio zmieniony przez MaciejR21 2013-03-01, 23:38, w całości zmieniany 1 raz
W czasie reorganizacji forum po konsultacjach telefonicznych z lipidorem , zdecydował się on zamieszkać z rodzinką razem z nami .
Nie ma co ukrywać że chodziło o spokojne nocowanie dla najmłodszego.
Jesteśmy dorośli i myślę że każdy weźmie to pod uwagę.
W domu nie ma dużej sali jako takiej więc ewentualne występy artystyczne , będziemy organizować poza domem np. pod zadaszonym miejscem na grilla.
W domu są natomiast korytarze z kanapami oraz taras,gdzie można posiedzieć i pogadać .
Następna sprawą jest fakt że mamy już 25 osób , nie licząc najmniejszych dzieci, czas więc najwyższy aby wahający się , dopisali się do listy bo niestety trzeba będzie ją powoli zamykać. Miejsc jest co prawda nieco więcej ale nie mogę Was położyć jak śledzie w puszcze i jeden obok drugiego nie patrząc na rodziny , no chyba że chcecie .
Wszystkie pokoje 2 osobowe są już zarezerwowane a podział reszty pokoi zrobimy po zamknięciu listy .
Na razie to tyle .
Kurcze to gdzie ja będę leżał z laską ?! Właśnie robię casting i wybieram najlepszą na zlot .
Jak coś Maćku to dla mnie mogłaby być trójka. Zabierze się dwie na zlot haha... Zrobię konkurencję Skorpionowi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum