No i mamy pierwszą awaryjkę w Olimpijce.
Dziś wsiadam do autka i sobie jadę a tu naglę zwracam uwagę na brak muzyczki z głośników.
Otóż wyświetlacz działa, mogę zmienić fale itp. Ale nie słychać nic. Jedynie jak daje głośniej to słychać szumy i lekko słychać muzykę (czy co tam innego co akurat leci w radiu).
Zresetowałem radio i wpisałem kod myśląc, że to pomoże. Niestety nic z tego. Odkręciłem też popielniczkę i podociskałem kable od radia jak tylko mogłem głęboko sięgnąć ręką. Niestety to też na nic się dało .
U mnie też tak było ,trzeba otworzyć radio odkręcić górną płytę zdjąć główną wiązkę i przeczyścić styki(te przy płycie) ,ja przy okazji wyczyściłem styki te co idą z boku po obu stronach ,u mnie pomogło
Broń boże włączyć radio z nie przykręconą płytką(nie pytać dla czego )
Ostatnio zmieniony przez andrzejk 2013-06-18, 20:24, w całości zmieniany 1 raz
Witaj Buśku, u mnie jest podobny przypadek, jak dłużej auto postoi (tydzień, miesiąc - zdarza się ) to też jak włączę radio to nie słychać stacji, a także zaobserwowałem zimą jak miałem nieszczelne nawiewy (i ciepłe powietrze dodatkowo nagrzewało radio - uszczelniłem uszczelką do okien)... ale ciekawostka - gra jeśli podepniemy zewnętrzne źródło (np. MP3) kablem wg pomysłu Tomboga oraz jesli przełączymy na AM czyli że wina leży po stronie modułu FM - najpewniej spowodowane jest to zimnymi lutami lub utrata pojemności kondensatorów...
R25: 2,9 V6 Injection Z7W B29F 1990 Pomógł: 17 razy Wiek: 47 Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 1603 Skąd: Grudziądz/Pszczyna
Wysłany: 2013-06-20, 09:03
Mam to samo . Jeszcze się za to nie brałem ale wina leży w dolnej płycie .
Kondensatory tuta raczej nie mają nic do gadania. Obawiam się jakichś mikropęknięć druku, które ujawniają sie przy zmianach temperatury.
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
Widzę, że temat bardziej popularny. Mam to samo we Francy. W połowie drogi do pracy dźwięk się pojawia. Niezbyt często mam ten problem, ale jednak.Znaczy mamy nową przypadłość naszych Renatek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum