Wstałem dzisiaj prawą nogą. Popatrzyłem przez okno, a tutaj taki śliczny słoneczny poranek. Na niebie tylko kilka cirrusów i cumulusów. Stan zachmurzenia oceniłbym na 3. I wpadł mi pomysł do głowy. Możemy wykorzystać haft z polarów i zrobić je na koszulkach. Haft jest trwalszy.
Co o tym sądzicie ?
Busiek-pogadaj ze specem od haftów-Maverasem.Chyba za dwa tyg będzie już w kraju.
_________________ Moja jest tylko racja,bo to Święta Racja.
A nawet jak jest twoja,to moja jest mojsza niż twojsza,bo moja racja jest najmojsza i tylko ja ją mam.
( Dzień Świra )
-ponoć życie zaczyna się po 50-tce,..no może
po dwóch..
Koszulki to kiepski pomysł. Już na polo z pierwszego zlotu widać, że ta technika lubi grubsze nośniki. Podszywanie lekkiej koszulki grubszym materiałem i haftowanie ich spowoduje zbyt duży ciężar materiału w tym miejscu i w efekcie złe układanie się całości. Ekspertem nie jestem i tylko tak łączę znane mi praktyki w całość, więc też ostatecznie poczekam na opinię Maverasa .
Własnie testujemy nowy sprzęt i chętnie sprawdzimy jak będzie logo wyglondało na koszulkach,Robienie chaftu na grubszym materiale i naszywanie tego na koszulki wyglonda kiepsko wolał bym zeby to wyszło od razu .
Potrzebuje albo projekt tego gotowego haftu albo logo i zobaczymy co sie da z tym zrobić
na cienkich materiałach nie podszywa sie niczego tylko stosuje się specjalne fizoliny albo rozpuszczalne po pierwszym praniu albo wydzierane po wyhaftowaniu
Hmy... no właśnie to jest robione na koszulce polo, która jest chyba grubsza od takiej zwykłej, którą mamy obecnie.
Czyli jak coś to trzeba by było zamawiać koszulki polo.
_________________ Moja jest tylko racja,bo to Święta Racja.
A nawet jak jest twoja,to moja jest mojsza niż twojsza,bo moja racja jest najmojsza i tylko ja ją mam.
( Dzień Świra )
-ponoć życie zaczyna się po 50-tce,..no może
po dwóch..
Według mnie ten haft wygląda jak by był robiony na kolanie jakiś niedorobiony i nieładny,chyba że ktoś chciał mieć taki efekt.
Dzisiaj rozmawialiśmy z fachowcami i wiemy ze można haftować na bardzo cienkich materiałach po odpowiednim przygotowaniu hafciarki jak i materiału ,troche to skomplikowane nie bede tłumaczył jak sie to robi ale jest wykonalne.
Zrobimy jakieś próby na koszulkach to pokarze .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum