Tralala zabawa trwa.
Z tych wszystkich zdjęć wstawionych do postu wiele jest dużo lepszych niż te powyższe propozycje.Niektóre są za ciemne. Busiek wstawił kilka zdjęć ,ale zostało wybrane akurat te najgorsze.Druga uwaga. Nie widziałem kalendarza /nie mylić z prospektem/ motoryzacyjnego ,żeby auta były prezentowane z tyłu .To tak jakby konie ,psy czy koty na zdjęciach były zwrócone ogonami.Trzecia sprawa.Zdjęcia w dużej mierze mijają się kolorystyką i tłem z porami roku .Zdjęcia wybrane do wiosny i jesieni nie przypominają poza dwoma wyjątkami tych pór roku.
Nie prościej było zrobić głosowanie ? Zdjęcia były wklejane do 11 listopada. 12 trzeba było zrobić ankietę z terminem do 17 listopada i już by dawno było wszystko załatwione.Pozostał by do zrobienia projekt zamówienia i druk.
W zeszły czwartek gotowe/wydrukowane/ już były kalendarze PIKUR-a.
Adam napisał/a:
Bardzo trudno jest wybierać. Jak ktoś ma lepszy pomysł niech próbuje.
Czyli jak napisałem na początku ...zabawa trwa.
Faktycznie,prościej było zrobić głosowanie.
_________________ Moja jest tylko racja,bo to Święta Racja.
A nawet jak jest twoja,to moja jest mojsza niż twojsza,bo moja racja jest najmojsza i tylko ja ją mam.
( Dzień Świra )
-ponoć życie zaczyna się po 50-tce,..no może
po dwóch..
W pełni zgadzam się z opinią Skorpiona,ale próbuję postawić się na miejscu Adama. Nie jest łatwo wybrać z tego co jest,a jest "mało" (chodzi mi o zdjęcia, które się nadają) - takie mam zdanie.
Proszę nie brać mojej propozycji do siebie.
Aha, myślę że na kolejny rok powinniśmy bardziej się przyłożyć do wykonywania zdjęć, może nie do ilości ale jakości. Jest przecież odpowiedni ku temu temat, który trochę zamarł.
styczeń
luty - mógłby być czyściejszy, ale ładne tło
marzec
kwiecień
maj
czerwiec
lipiec
sierpień
wrzesień
październik
listopad
grudzień
Zdjęcia z zimy można stosować zamiennie. Poza tym zima trwa nawet do kwietnia (czasami dalej) więc można zdjęcia poprzekładać do innego miesiąca.
Taka jest moja wizja mając do wyboru to co w tym temacie.
Przepraszam wszystkich, że tak długo, ale nie potrafię się oderwać od spraw jakie mnie pochłaniają ostatnio. Niestety jest ich więcej niż się spodziewałem i muszę je zamknąć do końca roku. Ciężko będzie, ale ...
Co do zdjęć, to niestety nie jest najlepiej. Priorytetem byłoby, aby w każdym miesiącu była inna renia. Nie udało mi się takie założenie. Są fajne zdjęcia kilku tych samych renatek, ale na daną porę roku nie wyobrażam sobie powtórki auta, więc musiałem wybrać to jedno, moim zdaniem najlepsze. Powtórka auta już w innej porze roku od biedy ujdzie.
Kolejną rzeczą, która zaważyła na wyborze, to TO COŚ czyli kadr, światło, tło, temat, pomysł, przypadek, ... Wszystko to naraz zagrało i wpadło mi w oko na dłużej. Wybór czasami był trudny i nie wiem ile Wam zajęło wybranie swoich faworytów, ja spędziłem nad tym 4 godziny. Musiałem też wykopać jednak kilka zdjęć ze swojego archiwum. Niestety, dysk ze zdjęciami 2013 padł był mi i jestem w trakcie odzyskiwania całorocznej masy zdjęć, dlatego zabrakło mi propozycji na luty i czerwiec. Owszem, są fajne w Waszych propozycjach, ale dwa te same auta w jednej porze roku są niedopuszczalne, a niestety pobliskie tak mi się podobają, że z nich nie zrezygnuję. Jeśli więc macie jeszcze jakieś FAJNE (!!!!) fotki na luty i czerwiec, aut innych niż w styczniu, marcu, maju i lipcu, to czekam na propozycje do końca tygodnia.
A oto wybrane zdjęcia do kalendarza 2014. Autorów proszę o przysłanie oryginałów na adres tombog@renault25.eu do 11.12.2013. Po tym terminie brakujące zdjęcia zastąpię jakimiś z własnego archiwum, ale nie koniecznie swoich renatek .
Styczeń ( foto 1)
Luty
Marzec
Kwiecień
Maj
Czerwiec
Lipiec
Sierpień
Wrzesień
Październik
Listopad
Grudzień
Bardzo fajnie zdjęcia wybrałeś Tomku, ale chciałbym tylko zaznaczyć jedną rzecz . Aczkolwiek zdjęcia z grudnia, które zaproponowałeś jest właśnie na grudzień tego roku . Chyba jeszcze kalendarza nie przekręciłeś
Hehehehe, fakt. Nie przekręciłem . Mam całą serię Włodkowej Baccary w zimie o podobnej jakości, więc coś podmienię. Mógłbym dać jedno ze zdjęć Scorpiona, bo nie są złe, ale chciałbym jednak aby Włodka renia była w grudniu.
ale mam taką sugestię ,żeby ominąć fotki renat na tle zabudowań
czyli tylko na łonie natury
i poszczególne miesiące adekwatne pogodowo
R25: R25 TX 2,2 J7TA732 KAT B/G 1992
Wiek: 78 Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 538 Skąd: werbkowice
Wysłany: 2013-12-04, 20:58
Busiek napisał/a:
A czy swoje zdjęcia z zimy może jeszcze raz wrzucić Lucjan. Tam były jakieś ciekawe
http://www.renault25.eu/album_pic.php?pic_id=8016
inne do wykorzystania są w mojej galerii
Bez względu na to czy moje auto znajdzie się w kalendarzu czy nie to i tak jeśli zostanie zrobiony to i tak go kupię
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum