Nie rozumiem tylko ,czemu Oporanek nadal szuka ASB ????
Może to takie jego nowe hobby????
_________________ Moja jest tylko racja,bo to Święta Racja.
A nawet jak jest twoja,to moja jest mojsza niż twojsza,bo moja racja jest najmojsza i tylko ja ją mam.
( Dzień Świra )
-ponoć życie zaczyna się po 50-tce,..no może
po dwóch..
Tomek z walizką dokonał cudu, tryb awaryjny zniknął, skrzynia się przełącza, silnik żwawo kręci i wchodzi na obroty. Wymieniony czujnik położenia przepustnicy, a zaraz wymienię czujnik położenia wału
pracowita sobota. Postanowiłem wymienić łożysko w przednim kole. Przy okazji też drążek reakcyjny, bo guma się przesunęła i pukał przy ruszaniu i hamowaniu. Do tego okazało się, że rozleciała się manszeta przegubu wewnętrznego. Nie miałem akurat żadnej więc wymieniłem całą krótką półoś. Zmieniłem też tarczę hamulcową bo poprzednia nie chciała zejść więc trochę pokancerowałem ją młotkiem. 8 godzin pracy, trochę biegania pomiędzy podwórkiem a garażami w poszukiwaniu części. Kręgosłup mi chyba wypadł, nie powiem którą częścią ciała.
no własnie nie mnie ale jeden Pan to całe "Automazowsze" wykupił. Obiecał mi kiedyś komplet i tyle .....
Żeby było w temacie to jestem po jeździe próbnej. Cichutko i nic nie puka. Nie mogłem tak przed "ziemniakiem"?
Ostatnio zmieniony przez Adam 2018-04-28, 14:23, w całości zmieniany 1 raz
Dziś walka z wydechami. Jak jesienią byłem w warsztacie tłumikarskim, to wymienili mi tłumik końcowy na nowy (nie bardzo wiem czemu, bo mój miał tylko zniszczone przetłoczenie uszczelniające, to łączące z rurą środkową. Wyrwałem z drugiego auta inny tłumik ale podobno ..... rozleciał się w rękach pracownika. Dziwne bo jak go wyrywałem na siłę - kanał pod autem był za krótki - to jakoś mnie się nie rozleciał). Po zamontowaniu nowego tłumika końcowego auto nadal nieprzyjemnie "brzęczało". Usłyszałem, że tłumik środkowy jest "pusty w środku" i to dlatego.
Zabrałem się więc za wymianę tłumika środkowego. Przywiózł mi go Mirek - jakiś gość spod Wrocławia pozbywał się części po V6 - po demontażu starego wszystko stało się jasne
tłumik miał pęknięcie dookoła puszki. Dlatego brzęczał. Po wymianie dźwięk zupełnie inny
przy okazji poczyściłem spód z nalotów rdzy i zabezpieczyłem tzw. "barankiem" w spray'u
Ostatnio zmieniony przez Adam 2018-08-08, 05:21, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum