R25: 2,2/2,5 TX/V6Turbo J7T/Z7U B29E/B29G 86?/90
Wysłany: 2006-02-13, 18:54
Ej no nie porownywac renie do punto... przeciez te dwa samochody maja zupelnie inne style, proporcje...
W ogole to uwazam, ze do Reni pasuje (jesli chodzi o wyglad) orginalny wydech, albo jakas delikatna niewielka koncowka... nie odcieta z wezla cieplowniczego...a juz napewno nie te owale wygiete do gory....
Cos wielkosci tego co ma Konrad, albo takie dwie rurki jak mial Kicek sa ok... ale owale i tego typu sprawy odpadaja... to jest samochod, ktory powinien utrzymywac klase...
P.s Nie chce potepiac niczyjego gustu i np. sam sie zlapalem, ze owal mi sie podobal w jednym samochodzie(juz nie pamietam jakim)... ale nasze Renie juz neidlugo beda mlodymi klasykami i naprawde nie wypada im montowac takich cudow.
_________________ The two most common elements in the universe are Hydrogen and stupidity.
Harlan Ellison
Ostatnio zmieniony przez szopen 2006-02-13, 19:10, w całości zmieniany 3 razy
Myślałem nad tym wydechem tyle że odpada bo sa drzwi spoko kicek mi podoba sie płaski tobie inny, to normalne, a ja tylko polecałme koledze (tak według mnie)....czekajmy na efekty i tak sam zdecyduje
To ja może dołączę do grona tradycjonalistów i wyrażę swoją staromodną, ale jakże aktualną opinię:
Sportowe tuningi dla sportowych pierdasów. Dostojeństwo dla dostojnych.
Teraz sami wybierzcie czym jeździcie.
Pomysł ze sportowymi tłumiakami w R25 kojarzy mi się z ospojlerowaniem garbusa.
Sory, ale chyba też jestem z innej epoki
r25 to raczej te sportowe tłumiki i końcowki owalne, podwójne itp bardziej pasują do aut 2-drzwiowych (coupe) niz do naszej limuzyny
Ale decyzja i tak należy do ciebie
_________________ Moja jest tylko racja,bo to Święta Racja.
A nawet jak jest twoja,to moja jest mojsza niż twojsza,bo moja racja jest najmojsza i tylko ja ją mam.
( Dzień Świra )
-ponoć życie zaczyna się po 50-tce,..no może
po dwóch..
no wiec postanowilem i juz dzisiaj sie wam pochwale ze zaloze tlumik z dwiema lufami w ksztalcie prostokatow ale juz bardziej podchodzacych pod kwadrat z lekko zaokraglonymi rogami tylko jeszcze nie wymyslilem co z tym zderzakiem czy przycinac czy nie i jak rozwiazac problem z wieszakami moze KICEK cos poradzi ??
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia
Opis objęty jest prawami autorskimi, pobranie go, zmiana i wykorzystywanie możliwe jest tylko po mianowaniu autora na Administrtora lub Moderatora forum R25
Nie bardzo wiem co ci poradzić Goalkeper otóż wiem tyle, że w mojej reni ultera montował poprzedni właściciel w zakładzie "tłumikowym",
nie był to tłumik dedykowany bo takich nie było do reni,
był to model z tych uniwersalnych i wiem na pewno, że nie obyło się bez palnika i drobnych przeróbek na szczęście tylko tłumika a nie reni
zderzak nie był cięty i ja bym nie ciął na twoim miejscu, bo jak będziesz chciał wrócić do serii to będzie to kiepsko wyglądać.
Jeżeli nie będziesz wycinać zderzaka, to tłumik musisz dobrać jak najbardziej płaski i zamontować go jak najbliżej zderzaka, żeby uniknąć później zaczepiania o krawężniki i inne przeszkody, co raz mi się zdarzyło przy załadowanym aucie i parkowaniu tyłem
efektem było pokrzywione pół wydechu i wizyta u tłumikarza,
no wybór należy do ciebie
Ja tez jestem za zostawieniem tego elementu w oryginale, jednakze widziałem raz zdjęcie rozwalonej reni na której było widać wudech, i wygladała super, z tyłu po obu stronach szerokie i płaskie wyloty. Bardzo fajnie wygladało
dzisiajh stary mnie namawial zeby na dwie strony dac bo by bylo wxtra ale stwierdzilem ze nie bede mial siana na to i wziolem jednak podwojne lecz nie kwadratowe tylko okragle fi80 lekko sciete
Opis objęty jest prawami autorskimi, pobranie go, zmiana i wykorzystywanie możliwe jest tylko po mianowaniu autora na Administrtora lub Moderatora forum R25
Panowei jezeli chcecie znac moje zdanie to stawiam na niewidoczny wydech i orginalny (ciuchutni niemęczący. a silniczek V6 ładnie bzyczy w kabinie nie słychac a na zewnątrz przyjemny dzwięk. wiec ja pozostaje przy ciichym niewidocznym tlumiczku
fizyk ale nie kazdy ma 2.8 v6 i nie kazdemu tak bzyczy no chyba ze sobie tlumik przedziurawisz albo jest przezarty tak jak ja mialem ostatnio jak dzisiaj zaloza mi tlumik sportowy to powiem wam jak to sobie gra
Wysłany: 2006-02-14, 14:14
Widze ze jednak grono tradycjonalistow jest przewazajace na forum:)
A co do buczenia to ja teraz w ogole nie mam tlumika koncowego i dzwiek wydechu jest troche podobny do V6 (troche mnijesza czestotliwosc ma ale to wiadomo 4 gary nie 6)
_________________ The two most common elements in the universe are Hydrogen and stupidity.
Harlan Ellison
Jeździłem kiedyś bez ostatniego ze dwa tygodnie, to była już przesada bardzo hałasował praktycznie jakbym miał wolny wydech, no i chyba mam pierwszy tłumik już zupełnie pusty, co mogło ze środka wywiać to już wywiało trzeba już się przymierzać do wymiany
Wysłany: 2006-02-14, 14:35
U mnie srodkowy tlumik jest dozy jak dwa koncowe... a z koncowym tlumikiem w formie tylko blachy ktora nawet nei byla juz przyczepiona do wydechu jezdzilem rok i teraz jak go wyjalem 2 miesiace... i nic sie nie dzieje:)
Harlan Ellison
Ja v6 jezdziłem bez tylnego tłumika i to były super efekty bulgotało jak v8 z amerykańskich filmów i o dziwo wcale nie było strasznie głosno. Ale jednak cisza jest lepsza, w hondzie miałem kiedys tłumik ze jak przejeżdżałem obok innych samochodów to im sie alarm włączał Pół godziny i łeb pękał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum