Wysłany: 2016-03-20, 20:23 XI Zlot Fanklubu Superlimuzyn Renault 25 - Bocheniec 2016 r.
W tym roku Zlot Renault 25 odbędzie się w miejscowości Bocheniec w ośrodku "Ptaszyniec" w Górach Świętokrzyskich w dniach 12-15 sierpnia. Dzięki temu iż 15 wypada w poniedziałek będziemy mogli spędzić jeden dzień dłużej na zlocie .
Co do ośrodka to jutro podam dokładniejsze informacje. Na razie podaje link do strony: http://www.ptaszyniec.com
Ośrodek jest położony w bliskiej odległości od Jaskini Raj, ruin zamku w Chęcinach, oraz możemy znaleźć tam bardzo ciekawe Muzeum Wsi Kieleckiej. Ponadto ok. 1,5 km od ośrodka znajduje się zalew w Bolminie. Możemy również podtrzymać naszą tradycję spływów i skorzystać z kajaków i spłynąć rzeką Wierną.
W ośrodku możemy znaleźć:
- kawiarenkę i sklepik z pamiątkami
- kąpielisko z plażą
- korty tenisowe
- boisko do piłki nożnej, siatkówki i koszykówki
- zadaszony krąg ogniskowy
- świetlica
- wszelki sprzęt sportowy
- place zabaw dla dzieci
Rozmawiałem w sobotę z właścicielką i powiedziała, że będzie możliwość dostawienia kilku lodówek do domków. Więc nie będzie takiego problemu jak ostatnio na zlocie . Domki są z pełnym węzłem sanitarnym.
Cena noclegu za jedną osobę wynosi 35 zł.
W najbliższym tygodniu będę podawał więcej informacji.
Można też już zapisywać się na listę .
Lista zlotowiczów:
1. Busiek - 3 osoby.
Ostatnio zmieniony przez Tombog 2016-03-21, 13:20, w całości zmieniany 2 razy
Akurat dziś gadałem z Tombogiem na ten temat. Pomysł był lekko inny ale myślę, że ten też jest niezły. Podoba mi się ta lokalizacja. Myślę, że Tomek też się nie obrazi, najwyżej drogę powrotną z wakacji zaliczy przez Kielce. Pasi - ja się pisze.
1. Busiek - 3 osoby.
2. Formel - 2 osoby.
3. Adam - 2 osoby.
R25: Renault Espace II
Wysłany: 2016-03-20, 22:36
Witam !!!
Z całym szacunkiem dla Komandora Zlotu (organizatora) , proponuję podjąć dyskusję w sprawie lokalizacji zlotów . Uważam , że powinny odbywać się w centralnej Polsce okolice Konina , Łodzi ponieważ jesteśmy z różnych stron kraju i ażeby rozłożyć koszty i czas przyjazdu na zlot . Myślę , że zlot w centralnej Polsce przyczyni się do podniesienia frekwencji .
Pozdrawiam !!!
Owszem, to ułatwia całkiem sporo,ale akurat lokalizacja w okolicy Kielc jest i tak niezła. Zresztą gros klubowiczy ma tam w dalszym ciągu całkiem blisko, więc ja nie protestuje jako mniejszość z północy.
_________________ "Gdy ktoś staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem" - Hunter S. Thompson
Nie ja wyznaczyłem miejsce ale myślę, że skoro Komandor wybrał taką miejscówkę to miał ku temu powody. Mi się osobiście spodobały atrakcje okoliczne, możliwość spływu no i względnie dobry dojazd z każdego w sumie miejsca w kraju.
Cieszcie się, że nie przeszedł mój pomysł z miejscówką
Generalnie jest późno więc nie ma co rozbierać tematu na czynniki pierwsze. Proponuję założyć temat Zlot 2017 i tam będzie czas na dyskusje, propozycje i prezentacje miejsc, odwiedzenie, dogadanie warunków, produkcję gadżetów itp.
1. Busiek - 3 osoby.
2. Formel - 2 osoby.
3. Adam - 2 osoby.
4. Bleki - 2 osoby
5. Tombog - 1 lub 2 osoby
Rafimali nie będzie dyskusji na temat miejsca zlotu i głosowanie, gdzie kto woli. Kiedyś taka próba była podejmowana i nic z tego dobrego nie wyszło. Same kłótnie i niekończące się dyskusje, że ten woli tu, a tamten tu, a tamtemu za daleko, kolejny woli pojechać dalej. Ile ludzi tyle zdań. Jeśli ktoś chce przyjechać na zlot to przyjedzie i nawet do "Piździkowic Dolnych". A jak nie to nawet jak będzie miał 5 km to znajdzie wytłumaczenie żeby nie być. Jak Ci nie pasuje to zabieraj kiece i organizuj sam w roku 2017. Bo najlepiej to czekać na gotowe i później krytykować.
Taka zasada ogłaszania zlotu została już uzgodniona kilka lat temu i tego się trzymamy. Sprawdzony sposób i tyle. Rejon Kielc jest i tak w centralnej części Polski. Nie wiem, gdzie Tombog chciał zaproponować, ale to już nie ważne. Miejsce zlotu zostało ogłoszone i w sierpniu tam się spotykamy.
Więcej informacji napiszę w tygodniu .
Lista:
1. Busiek - 3 osoby.
2. Formel - 2 osoby.
3. Adam - 2 osoby.
4. Bleki - 2 osoby
6. ....
R25: Renault Espace II
Wysłany: 2016-03-21, 20:07
Witam !!!
Busiek napisał :
Rafimali nie będzie dyskusji na temat miejsca zlotu i głosowanie, gdzie kto woli.
Regulamin forum
2. Forum służy do prowadzenia dyskusji tematycznych w obrębie udostępnionych działów tematycznych
6. Na forum panuje pełne równouprawnienie - wszyscy są wobec siebie równi . Nie istnieją różnice rasowe , wyznaniowe , majątkowe i inne .
Busuiek napisał :
Jak Ci nie pasuje to zabieraj kiece i organizuj sam w roku 2017.
Regulamin forum
a. przesyłania wiadomości zawierających: wyrażenia, treści, załączniki powszechnie uznane za obraźliwe, wulgarne,nawołujące do nietolerancji lub inne niezgodne z dobrymi obyczajami,
b. wyrażania i przekazywania na forum prywatnych , niecenzuralnych opinii pod adresem innych osób,
11. Naruszenie warunków zawartych w pkt. 6 powoduje usunięcie przesłanej wiadomości przez administratora systemu lub moderatora danego działu tematycznego oraz skasowanie konta użytkownika, który był nadawcą tej wiadomości.
Bezwzględny zakaz:
2-Obrażania i wyśmiewania się z innych użytkowników.
Resztę pozostawiam do przemyślenia .
Pozdrawiam !!!
Rafimali, nie unoś się ale Busiek ma rację i nie próbuje tu nikogo zdyskredytować, wyśmiać czy obrazić.
Ogólnoświatowe ustalanie miejsca zlotu się nie sprawdza i "dobrych rad" jest zawsze więcej niż uczestników dyskusji.
Odpowiedź Buśka że jak chcesz to możesz zorganizować następny zlot jest jak najbardziej na poważnie i nie ma znamion ironii (no może forma trochę tak, ale w stosownym czasie na zebraniu kolektywu Busiek może przeprowadzić samokrytykę) - wszyscy pomogą.
Także na chwilę obecną temat jest myślę wyczerpany, a przyszły rok do zrobienia.
Busio( Główny Meteorolog )- a jak z pogodą ? Zamówiona ?
Bo to jednak kieleckie i nie ma żartów. Oby nie pi....ło
[ Dodano: 2016-03-22, 10:47 ]
1. Busiek - 3 osoby.
2. Formel - 2 osoby.
3. Adam - 2 osoby.
4. Bleki - 2 osoby
6. Tomala -1 lub 2 osoby
_________________ Moja jest tylko racja,bo to Święta Racja.
A nawet jak jest twoja,to moja jest mojsza niż twojsza,bo moja racja jest najmojsza i tylko ja ją mam.
( Dzień Świra )
-ponoć życie zaczyna się po 50-tce,..no może
po dwóch..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum