Jeśli chodzi o zainteresowanie to trochę ludzi oglądało przed wyjazdem na otwarcie sezonu zrobiłem z synami w reni generalne porządki mycie odkurzanie pranie czyszczenie tapicerki
a w sobotę gazownik zrobił jeszcze regulację gazu na analizatorze bo od dawna miałem to zrobić przegląd płynów i wieczorem było wszystko gotowe na 100%.
Młodzi ludzi koło których stałem a przyjechali Mercedes z 1986 S560 coupe oglądali pytali podobało im się chcieli usłyszeć komputer (pełne zaskoczenie że mówi po niemiecku).
Starsze osoby kojarzyły model młodzi byli zaskoczeni ich wiedza to Renault 21 czy 5 albo dopiero clio a co do pojemności czy domykanie klapy.
Welury w moim samochodzie budziły zaskoczenie bez przetarć w nienagannym stanie widać
że moi poprzednicy dbali o samochód i to bardzo .
Jednak nie ma co ukrywać prym wiodły BMW Mercedesy Golfy chociaż były ciekawsze marki .
Podsumowując Renault 25 nie wielu zna czy widziało albo czytało jest to samochód dla nich egzotyczny.
I oto chodzi
Czyli podobnie jak u mnie (za wyjątkiem gadaczki). Fajnie że jest jakiekolwiek zainteresowanie, a nie tylko "Eeee francuz". Warto jezdzic na takie zloty, co by sie Reń namnożyło.
U mnie w mieście na rozpoczęciu sezonu pojawiło się R20 i R15, więc coś się zaczyna dziać w temacie.
_________________ "Gdy ktoś staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem" - Hunter S. Thompson
nie to element montażowy pod zbiorniczkiem wyrównawczym płynu chłodzącego,
nakrętki od strony wewnętrznej nadkola zostały wymienione na nowe śruby też ostatni dzwonek były już dosyć mocno skorodowane .
Dzisiaj Renia na kanale regulacja zaworów okazało się że wszystko było w cały świat , nowe uszczelki pokryw zaworów .
Wymiana oleju silnikowego (Midland) płynu chłodzącego (PRESTON) zimeringów wału korbowego przesmarowanie zamka centralnego .
Na podstawie starych dywaników zostaną uszyte nowe na razie czekam na informację co do koloru być może uda się wykonać z takiego samego materiału i koloru co oryginał.
Wymiana żarówek tablicy rozdzielczej przewodu hamulcowego od strony pasażera (metalowego do ABS).
Wszystko potrwa jeszcze z jeden dzień ,jutro jadę zamówić nowe opony .
Zostanie jeszcze tapicer chodzi o boczki drzwi i fotel kierowcy nieco wysiedziany i blacharz lakiernik .
Ramiona wycieraczek dam do malowania proszkowego pomału do przodu
Renia po regulacji i wymianie oleju i płynu chłodzącego pracuje pięknie cichutko bez żadnego stukania rano zbiorniczek wyrównawczy płynu został wypłukany i teraz jest biały , wymienione wszystkie żarówki w desce rozdzielczej .
Tapicer za tydzień naprawi boczki i fotel kierowcy nie jest najgorzej jak stwierdził zostanie blacha
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum