R25: 2.o TXi 1991, 2.1TD 1989.Ford T
Wiek: 71 Dołączył: 31 Maj 2016 Posty: 117 Skąd: Wrocław -Wałbrzych
Wysłany: 2016-08-23, 21:49
....... regeneracja reflektorów (napylenie nowej warstwy lustrzanej) .....napisał rafimali.....ja to u siebie zrobiłem i teraz to jest to, ...a jakie mam żarówki to nie powiem/musiałbym popatrzeć/ wiem tylko że 55/60.....a Oświetlenie/reflektory/ to bardzo ważna rzecz.
Formel, jak Admin przywróci starą bazę to powinna być instrukcja Macieja jak zrobić światła na przekaźnikach ładnie a nie taką lipę jak mamy w większości renówek do ~1995 roku
2. zasilenie świateł mijania bezpośrednio z akumulatora przez przekaźnik , sterowane z przewodu świateł mijania przy lampie .
Tzn jak? Przez przekaźnik leci prąd z akumulatora i światła mijania sa włączone cały czas, przewód sterowania światłami jest podpięty pod ten przekaźnik i steruje światłami w sposób drogowe-mijania-drogowe?
Tak to powinno być:
Link
W razie pytań dzwoń, to Ci wyjaśnię.
Jeszcze polecam polerkę szkieł, u mnie duuużo dała
To są krótkie i drogowe wychodzące z przełącznika przy kierownicy. To one sterują przekaźnikami. A od przekaźników do żarówek też dałem białe i żółte, żeby było zgodnie z konwencją, ale kable są dużo grubsze - ja dałem 2,5 mm przekroju, a kabel zasilający (czerwony) - 4 mm.
A w Renówce nie pamiętam, jakie są kolory.
Ważne jest też, aby zrobić dobrą masę (też dałem 2,5 mm) od razu przy lampie, przy każdej osobno.
Jak napisałem tak zrobiłem.
Wcześniej miałem zamontowane tzw "gównożarówki" które dostałem na znajomej stacji diagnostycznej i były raczej marnej jakości. Po zmianie na Philips Vision+ odczułem sporą różnicę - światło jest białe, widzę zdecydowanie dalej. Oczywiście nadal nie jest to ideał, muszę napylić lustra, ale wiem na pewno, że marketingowa gadanina o mocnym świeceniu nie jest z czapy.
_________________ "Gdy ktoś staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem" - Hunter S. Thompson
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum