No to jest bez apelacyjnie.
W Polsce można zrobić ok. 7 l/100 km unikając ostrych zrywów i nie przekraczając 120 km/h.
W każdą stronę dieselek stary wygrywa ze starą benzynką w spalaniu, tak jak nowy z nową.
VW Cady 1,9 diesel z wtryskiem bezpośrednim pali 5,5 litra nawet po Polskich drogach - to już jest wynik, a i koników mu nie brakuje.
Ostatnio zmieniony przez oleks 2006-02-23, 09:42, w całości zmieniany 1 raz
mi sie udalo zejsc w 1.9 dci najnizej do 5.6 litra
Gość
Wysłany: 2006-02-22, 22:54
panowie a ja jak jechałem po renie do warszawy (w sumie prawie 700km) jechalem z kolegą passatem kombi! z 1990rokiu ( ztego co moja renia:D) i spanlanie wyszło 5.8!!! na taki niemały samochód :>
a wiecie jaki silnik?
oj nie nie nie dizelek:>
benzyna 1.8
za VW nie przepadam ale wynik to wynik
pozdrawiam panów
benzynka to podstawa, najlepiej na gaźniku (najmniej kłopotów)
oby mało kłopotów? wystarczy gorsza jakos benzyny i zaczynają się skoki do przaodu, gaźnik często się przytyka. Jedyny plus to chyba że samemu beż wiekszej wiedzy można go naprawić
_________________ "...a kto umarł ten nie żyje... "
jak ostatni raz w zyciu bylem w serwisie renault to przy mnie odbieral koles z naprawy swoja lagune za ktora zaplacil 11 000pln! zapytalem go ile zarowek mu wymienili i okazalo sie ze cala listwe wtryskowa,wtryski,pompe i kilka innych gadzetow!... w baku mial pol na pol rope z h2o
U nas na tych stacja można mieć wszystko...ale tak się zastanawiam cyz można im wytoczyć proces?no i czy się wygra...
kiedys bylem na stacji orlenu kolezka przyjechal skladac skarge na ich uslugi... pokrzyczał wyszedł... ja stoje w kolejce i nagle słysze " i tak z orlenem nie wygra... " no i wszystko stało się jasne.
_________________ "...a kto umarł ten nie żyje... "
R25: 2,2/2,5 TX/V6Turbo J7T/Z7U B29E/B29G 86?/90
Wysłany: 2006-02-24, 18:48
Faktycznie ciekawe czy udaloby sie... mysle, ze gdybys chcial zbyt duze odszkodowanie to dali by w lape komu trzeba i sprawa by ucichla, albo zwalili by to na jakies uszkodzenie w rozlewni, cysternie czy cholera wie jeszcze gdzie.
Mialem poprzez moja babcie troche doczynienia z ciemna strona wymiaru sprawiedliwosci... uwierzcie mi, masz kase to zalatwisz wszystko, wszystko...
_________________ The two most common elements in the universe are Hydrogen and stupidity.
Harlan Ellison
Ostatnio zmieniony przez szopen 2006-02-25, 01:18, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum