czy ktos wie czy sie resetuje kompa ? wyczytalem w ksiazkach ze jak auto "wiekowe" to powinno sie tak zrobic ale jak to sie robi w reni?? i wyczytalem zo po podlaczeniu kompa np. reni do kompa diagnosycznego mozna odczytac prawdziwy przebieg auta momo ze ktos wczesnie "cofal" kilometry.Czy to prawda?
R25: MB S124 200TE 1991r.
Imię: messi Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 08 Sie 2005 Posty: 2031 Skąd: LSW
Wysłany: 2006-03-10, 21:39
Mi sie wydaje że zęby zresetowac kompa wystarczy odlaczyk aku na kilkanascie minut...co do przebiegu to chyba ten przebieg musial byc i tak cofany przy ingerencji kompa wiec...raczej to nie prawda...(chyba ze zalezy od wersji regarow) mozeciez mnie poprawic warzie co
_________________ "...a kto umarł ten nie żyje... "
Konrad, no to cie poprawie bo jezeli ma sie takie zegary jak ja czyli linka ktora sie kreci w pancerzu idzie wszystko do zegarow a nie tak jak tutaj wiekszosc ma impulsem elektrycznym to mozna cofnac bez ingerencji komputera tak jak kiedys sie w nyskach robilo rozlaczales linke mocowales ja do silniczka od jakiegos walkmana podawales prad w odwrotna strone i sie krecilo do tylu moze byc nie jasno bo jestem po paru strongach
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia
Opis objęty jest prawami autorskimi, pobranie go, zmiana i wykorzystywanie możliwe jest tylko po mianowaniu autora na Administrtora lub Moderatora forum R25
R25: Turbo-DX B290 '91
Imię: Renia Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 1076 Skąd: Siedlce
Wysłany: 2006-03-11, 01:47
jesli masz zegary z full kompem pokladowym to byc moze przez zlacze diagnostyczne sie dostaniesz do przebiegu ale raczej nie sprawdzisz czy to orginalny przebieg tym bardziej ze technika idzie do przodu i Polak potrafi wszystko zrobic
_________________ Jesli cos nie dziala to popraw styki
R25: 2,0 txe 1991 Pomógł: 11 razy Wiek: 41 Dołączył: 08 Sie 2005 Posty: 1354 Skąd: Nałęczów
Wysłany: 2006-03-11, 05:49
A ja się nauczyłem że sam przebieg nic, ale to zupełnie nic nie znaczy. Najważniejszy jest stan auta i dopiero przebieg. Jak ktoś dbał to przy tak trwałych autach i tak dobrych materiałach nie będzie widać nawet dużego przebiegu,
z tego co mi sie kilka razy o uszy obilo to doswiadczony dlugoletni kierowca pozna po kierownicy przebieg samochodu dokladnie po wytarciu tego tworzywa z ktorego jest ona zrobiona
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia
Opis objęty jest prawami autorskimi, pobranie go, zmiana i wykorzystywanie możliwe jest tylko po mianowaniu autora na Administrtora lub Moderatora forum R25
R25: 2,0 txe 1991 Pomógł: 11 razy Wiek: 41 Dołączył: 08 Sie 2005 Posty: 1354 Skąd: Nałęczów
Wysłany: 2006-03-11, 16:46
Hmmm bardzo ciekawe co piszesz. Jakby mu pokazać kierownice z dwóch samochodów, jeden prowadzony przez osobę spokojną delikatnie ściskającą kierownicę, atuo używane na autostradzie, długie jednorazowe przebiegi, druga gruby gbur używający auta w mieście, dużo kręcenia przy parkowaniu, krótkie dystanse ale częste. Ciekawe jaka by była interpretacja
R25: MB S124 200TE 1991r.
Imię: messi Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 08 Sie 2005 Posty: 2031 Skąd: LSW
Wysłany: 2006-03-12, 12:14
To jest troche bez sensu co piszecie bo nigdy nie uda Wam sie okreslic przebiegu samochodu, moze nawet przyblizonego...wystarczy popatrzec na niektore renie... Wyglad zawsze bedzie zalezał w bnardzo duzym stopniu od właściciela wiec...te próby są zbędne:)...
_________________ "...a kto umarł ten nie żyje... "
ja jeszcze mam jedną teorię co do przebiegu... oczywiście to baaardzo przybliżone zazwyczaj w każdej z moich "stajennych" reni wszelkie łożyska kół padały po przejechaniu 200KKM
[ Dodano: 2006-03-13, 01:59 ]
aha - jak zwykle niedoczytuję... ) O jaki reset kompa chodzi?? Czy główny sterujący wtryskami, czy ten pod deską rozdzielczą?? Jeśli ten pod deską - tam jest scalaczek który właśnie zlicza te przejechane po naszych dziurawych drogach kilosy... (szkoda że ilości dziur nie zlicza... ), więc wystarczy się podpiąć pod ten scalak i wrzucić sobie żądany przebieg... Mam tylko jedno zapytanie - czy chciało by się obniżyć!!! Czy podwyższyć przebieg ))))
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum