Jestem po rozmowie z Panią z ośrodka. Mamy zamówione 3 autodomki po 5 miejsc w każdym - od piątku 11 sierpnia do wtorku 15 sierpnia. Zgodnie z przedstawioną listą uczestników. Mają dojechać jeszcze Olaf Błasiak - 2 osoby z dzieckiem, Piotr z Pajęczna - 2 osoby, Maciek z Wawy - 2 osoby. Jakoś się będziemy ściskać i wymieniać, gdyż nie wszyscy są na cały okres zlotu.
Ciekawe ile dołożę do tego "interesu"? Już mam się bać?
Wiadomość zlotowa z ostatniej chwili: trzeba brać coś do spania (śpiwory, pościel, itp.). Kuchenki są czajniki są. Sztućce i kubki też powinny być ale strzeżonego ...... . Wezmę też jeden czajnik tak na wszelki wypadek i zastawę grillową.
Adam, a coś jest jeszcze do zapłacenia oprócz samego ośrodka i flaszeczki za fatygę? Ja wpadnę w sobotę lub w piątek wieczorem - muszę to ustalić z ludźmi z jakimi jadę. Najprawdopodobniej przyjadę ekipą 3-samochodową - z bratem i znajomym.
_________________ "Gdy ktoś staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem" - Hunter S. Thompson
Tego nawet nie brałem pod uwagę, mama zrobi kanapki Ja wyjeżdzam około 10 w sobotę z Gdańska, więc na 13 jesteśmy na zlocie. W razie gdyby coś się zmieniło, to będę ewentualnie w piątek wieczorem.
_________________ "Gdy ktoś staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem" - Hunter S. Thompson
Uf.... tegoroczny zlot muszę powiedzieć, że był z przygodami.
W piątek specjalnie zerwałem się z pracy aby przyjechać za dnia i już się zacząć bawić z ekipą. Niestety podróż z Polanicy - Zdrój (pracy) do Kłodzka (domu) trwała ponad 30 min. Jest to dokładnie 11,2 km. Robią u mnie obwodnice i jeszcze był jakiś wypadek. Udało mi się szybko zebrać (dzień wcześniej się spakowałem) i wyjechałem. A tu kolejna niespodzianka. Drogę z Kłodzka do Wrocławia, a dokładnie do wjazdu na S8 pokonałem w dwie godziny!!! Odcinek ten zazwyczaj pokonuje się w ok. godzinkę (75 km). W drodze na zlot zatrzymałem się u dziewczyny bo akurat była u swoich rodziców to pomyślałem "zjem obiad" . Trochę się zagadałem, ale jak już chciałem jechać to tak zaczęło strzelać z nieba, że nie było szans wyjechać. Zostałem na noc...
Następnego dnia dojechałem sobie spokojnie i mogliśmy się już zacząć bawić
.... imprezka trwała......
Nadszedł dzień powrotu. Wyjechałem sobie spokojnie bez stresu.
Po drodze zatrzymałem się na tzw. CPNie zatankować (95 4,22 zł ORLEN u mnie ponad 4,60 zł) i się rozprostować. Po chwili ruszyłem dalej w drogę. Czujnym okiem sprawdzałem wszystkie kontroli itp. i rzuciła mi się w oczy TEMPERATURA!!! Poszło w górę i nie chciała spadać pomimo tego, że włączyłem ogrzewanie na maksa. Nagle zaczęła wydobywać się z pod maski para. Na szczęście stało się to na skrzyżowaniu obok CPNu . Nie patrząc na to, że miałem czerwone światło szybko zjechałem na ową stację i zacząłem badać sprawę.
Poszło kolanko obok kolektora wydechowego, które "prowadzi" wodę z bloka silnika do nagrzewnicy.
Po wystygnięciu silnika zabrałem się za demontaż i naprawę owego kolanka. Trochę to trwało, ale się udało. Znalazłem dwie dziury. Zatkałem je prezerwatywą i taśmą izolacyjną (akurat miałem taką zbrojoną). Po chwili wszystko zaczęło działać. Dobrze, że na dzisiejszych stacjach mają chociaż te prezerwatywy (została mi jedna i jak coś to mogę komuś dać bo nie używam ).
Zatrzymywałem się po drodze kilka razy dla sprawdzenia czy wszystko działa. Dojechałem do domu cały i zdrowy. Olimpijka niestety aż tak zdrowa nie jest, ale takie jest życie. Wąż miał prawo strzelić po 26 latach.
Teraz czas na założenie nowego i sprawdzenie czy wszystko inne działa jak powinno...
Dziękuję za miłe spotkanie i brawa dla organizatora . Za rok bawimy się trochę dłużej bo teraz niestety praca nie pozwoliła na to bym mógł zostać z Wami .
R25: 2.o TXi 1991, 2.1TD 1989.Ford T
Wiek: 71 Dołączył: 31 Maj 2016 Posty: 117 Skąd: Wrocław -Wałbrzych
Wysłany: 2017-08-14, 22:24
U mnie obyło się bez przygód.....Busiek...tankowanie ....320km ...45PLN.
...Dziękuję za miły pobyt...towarzystwo ok...organizacja bez zarzutów .....udany zlot....może za dużo "łoiliśmy" ....jak to ktoś powiedział.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum