Jako że auto wróciło z warsztatu z wymiany amorków przednich i wahacze górnych (w jednym warsztacie poleconym mi okazało się že nie da rady odkręcić amortyzatorów, złożyli wszystko do kupy i 250 zyla w plecy,
H..j z takim warsztatem)w drugim zrobili to bez problemu no ale okazało się że Geometria jest w tym aucie taka trudna do ustawienia i zbieżność, powiedzieli powinno być dobrze a nie jest
Tu mam prośbę macie jakieś dane dot.geometrii, kąty,zbieżność,itd.?
R25: Renault Espace II
Wysłany: 2017-12-25, 12:17
Witam !!!
Geometrie można ustawić samemu a kasiorkę przeznaczyć na przyjemniejsze cele . Kąt wyprzedzenia sworznia zwrotnicy można ustawić po uprzednim odwiedzeniu warsztatu i pobrania wydruku 3D koszt wydruku około 50zł . Regulacja na drążku reakcyjnym .
Pozdrawiam !!!
hmmmm. 50 zeta wydruk a ja za całą geometrię płaciłem chyba 70 zeta ..... Oczywiście goście się zastrzegają, że francuzów nie robią ale takie auto w ramach wyjątku. Kiedyś po wymianie sprężyn i amortyzatorów w Ślązaczce to się jechać nie dało. Powyżej 30 km/h przód uciekał na boki
R25: Renault Espace II
Wysłany: 2017-12-26, 12:54
Adam napisał/a:
hmmmm. a ja za całą geometrię płaciłem chyba 70 zeta ..... Powyżej 30 km/h przód uciekał na boki
Czy warto psuć sobie dobry nastrój takimi fachowcami ???
Dane z tabelki o geometrii PAS oznaczają skrajne wartości , których się nie przekracza .
Pozdrawiam !!!
Ostatnio zmieniony przez rafimali 2017-12-29, 23:46, w całości zmieniany 1 raz
PAS = power assisted steering = przekładnia kierownicza ze wspomaganiem
normal steering = przekładnia kierownicza bez wspomagania
caster = kąt wyprzedzenia sworznia zwrotnicy
w pierwszej tabelce masz podane wartości kwsz w odniesieniu do wyliczonej wysokości H5-H2
trzeba zmierzyć i dopiero gość na geometrii ma kręcić tak żeby zmieścić w danych wartościach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum