Strzała służy obecnie jako pół daily i auto weekendowe.
Ostatnie prace to wymiana pompy sprzęgła ( tej przy pedale), naprawa sworznia przy widelcu skrzyni ( na szczęście widelec cały!). Wyprzęgnik ciekł a i biegi wchodziły ciężko. Obecnie miód i malina .
Wymieniłem też poduszki pod silnikiem. Dostałem sasic w dobrej cenie. Stare nie rozwulkanizowały się ale trochę siadły. A i guma twarda.
Założyłem tez w końcu odnowione felgi z nowymi oponami. Powód - jestem umówiony na geometrię. Opony i felgi czekały 4 lata na montaż . Tak to jest z projektami ,że się przeciągają. W każdym razie koła trzymane w domu i bez słońca są bez zarzutu.
Zdjęć nie zamieszczam bo chyba zhakowali hosting. Nie widać zdjęć w poprzednich moich postach
Mam nadzieję, że wrócą.
Hosting powrócił więc wrzucam zdjęcia do poprzedniego posta.
Wspomnę jeszcze ,że zająłem się mechanizmem opuszczania szyby z tyłu. Szyba blokowała się w ramce od trójkąta, która spuchła. Po wyczyszczeniu o niebo lepiej.
Przy okazji wymieniłem niedziałający siłownik zamka. Pasuje od clio II i pewnie innych nowszych renault. Jest identyczny.
Mam postanowienie powalczyć z odklejonymi boczkami. Trzymajcie kciuki!
Zdjęcia też załączam
Super.
Dzięki za informację dot. zamka . Nie ukrywam, że jest to ważna sprawa.
Będziesz coś robił z boczkiem, żeby podkleić tą tapicerkę?
Klejem cyjanoakrylowym średniogęstym podklejam część winylową do materiału i później do boczka. To się udało.
Co do materiału to jest problem bo wyklejony jest on wewnątrz gąbką, która sparciała. Trzeba ręcznie ją "zrolować" z materiału a także z boczka no i odtłuścić wszystko porządnie. Pomysł mam następujący - podklejam pianką boczek a na piankę materiał - też cyjanoakrylem - sprawdziłem - ten średniogęsty nie przebija. po podklejeniu obciążyć by trzeba woreczkiem z piaskiem.
Dam cynk czy zadziałało jeżeli się w końcu za to zabiorę bo robota żmudna.
U tapicerów już 2 byłem - "nie da się panie"
A tu mam boczek po robocie.
Skaj górny kleiłem cyjanoakrylem.
Co do materiału na boczku to nawierciłem małe dziurki w zagięciach w kilku miejscach i związałem szarą nitką nylonową. Najlepszy sposób.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum