Ja przed chwila zamienilem kilka slow z moim Guru od mikroprocesorow z ktorym wspolnie pracujemy nad zmiana jezyka na polski. Czy ktos z Was wie ile jest komunikatow w pamieci? Niestety niemieckiego nie znam zeby w trakcie testu moc rozroznic poszczegole komendy. W http://www.renault25.eu/viewtopic.php?t=51 sa wymienione wszystkie mozliwe komunikaty (oczywiscie poza tym ze wszystko ok i poza powitaniem przy tescie)?
_________________ Jesli cos nie dziala to popraw styki
artur [Usunięty]
Wysłany: 2005-07-25, 21:57
Zulus napisał/a:
Ja przed chwila zamienilem kilka slow z moim Guru od mikroprocesorow z ktorym wspolnie pracujemy nad zmiana jezyka na polski. Czy ktos z Was wie ile jest komunikatow w pamieci?
1. Część komunikatów ma wspólne elementy ("Consult vehicle documentation") więc może być 16 a może być 17 + "gong"
2. Ponieważ to jest głos syntetyczny to na 90% w pamięci nie ma zapisanych komunikatów tylko ich wymowa rozłożona na tzw fonemy.
i moje pytania:
1. jak zasymulować "poruszanie się pojazdu" jeśli moduł leży na stole?
2. Jak zasymulować impulsy z obrotomierza? (sytuacja j.w.)
Impulsy prostokatne o amplitudzie 5V powinny sie nadac Ja przy zabawie z kompem pokladowym wzbudzalem go dotykajac palcem do wejscia sygnalu predkosci idacego z predkosciomierza
_________________ Jesli cos nie dziala to popraw styki
to jest tylko przeciesz głupie użadzenie kturemu trzeba dostarczyc odpowiednich danych a czy danych dostarcdzy mu renault 25 czy citroen XM to nie ma znaczenia jezeli masz tylko kompletny układ. pozdrawiam
Fajnie ale pytam poważnie czy w R25 jest położona instalacja i wystarczy zrobić jakąś przeróbke aby autko przemówiło
ps W Łodzi jest gość który w Safranie wgrał angielski
_________________ Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło...
Panowie. To bardzo ciekawa dyskusja, ale delikatnie chyba odbiegła od pierwotnego tematu. Gadaczka jak rozumiem została już zakupiona. Nie obawiajcie się przycisku "nowy temat". Ten zamykam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum