Zeb nie jest to moze idealne rozwiazanie ale najwazniejsze ze pokazuje cokolwiek i rosnie gdy powinno! reszta to tylko przyzwyczajenie sie do innej skali
Patryk, cos pisales na poprzedniej stronie ze "mamy jak czujnik oleju" i ze wychyla ci sie on minimalnie nad trapez, tu bede Cie musial poprawic bo po wymianie oleju wskazowka szla prawie do polowy, ale troszeczke spod korka wylecialo i wskazowka jest w polozenu 1/4 skali, a jak zaradzilem sobie z wyciekiem spod korka ? mianowicie tak jak kiedys w r11 myslalem ze chla olej a to wyciekalo, co sie okazalo ? to ze nie nalezy wtedy dokrecac korka na maxa, poprostu tylko go wcisnac i lekko krecic az do wyczucia lekkiego oporu wtedy minimalnie jeszcze przesunac w strone zakrecania i po klopocie, juz nie musze od czasu cesarki wycierac pokrywy silnika
A wracajac do wskazania temperatury wody to musze powiedziec, ze wskazowka wyznaczala minimalnie pod polowa czasami na polowie skali, ale jak poprzednicy pisali z tym ponad polowa to tez zaczelo sie tak dziec od kad zrobilo sie cieplo ale jest to tylko minimalnie nad polowe zakresu, a jak tak bardzo ci sie grzeje to moze cos z termostatem nie halo i wiatrak sie za pozno wlacza z tym ze nie do konca to pewne bo Zulus pisal ze tez ma taka temperature ale wiatrak non stop chodzi
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia
Opis objęty jest prawami autorskimi, pobranie go, zmiana i wykorzystywanie możliwe jest tylko po mianowaniu autora na Administrtora lub Moderatora forum R25
Goalkeper mi chodziło o ciśnienie oleju a nie o poziom Był już kiedyś wątek o tych wskaźnikach i jak sie okazało są ich dwie wersje Wstawie fote to sie wyjaśni wszystko
Patryk, a gdzie to wskazuje cisnienie oleju tez na tym po prawej stronie zegarow ?
Opis objęty jest prawami autorskimi, pobranie go, zmiana i wykorzystywanie możliwe jest tylko po mianowaniu autora na Administrtora lub Moderatora forum R25
hehe tak jak pzrekrecisz na zapłon to pokazuje poziom jak zapalisz to ciśnienie no i jest tak że w tych lepszych wskazówka porusza sie a w TX-ach stoi na zielonym polu jak wskoczy wyżej to jest źle no i podobnie jest z temperatura w tych lepszych wchodzi wysoko a w mojej naprzykład, jak jest rozgrzana to kreske nad trapez
Patryk, to jednak mam ta inna wersje bo jak przekrece to pokazuje poziom oleju a jak odpale to spada i stoi na dole, a moze u mnie wogole nie ma cinienia
możliwe skoro stoi na dole i jest na zielonym polu to masz inną
Goalkeper napisał/a:
A wracajac do wskazania temperatury wody to musze powiedziec, ze wskazowka wyznaczala minimalnie pod polowa czasami na polowie skali, ale jak poprzednicy pisali z tym ponad polowa to tez zaczelo sie tak dziec od kad zrobilo sie cieplo ale jest to tylko minimalnie nad polowe zakresu
no i tego nie rozumiem u mnie chyba tak daleko nie dolatuje, może mam jeszcze inne. Musze iść na doł i obejrzeć
[ Dodano: 2006-06-19, 19:51 ]
A oto moje zegary w całej okazałosci, różnią sie od tych Kicka no i jak dobrze sie nagrzeje to dolatuje miedzy 1 a drugą kreskę
Ktoś jeszcze ma takie bo chyba wszyscy wyżej mają takie jak Kicek (co do temperatury)
no to będę musiał oblukac zegary i ci napisze Patryk później czy mam takie jak ty
Jednak okazało się, że zegary mam takie same jak ty, tylko zastanawia mnie to dlaczego po wskazaniu poziomu oleju nie wskazuje jego ciśnienia, może napiszesz mi w którym miejscu jest wkręcony ten czujnik ?
u mnie jest tak samo-pierwsza kreska nad trapezem.No chyba że latem w korku-to i wyżej
powędruje
_________________ Moja jest tylko racja,bo to Święta Racja.
A nawet jak jest twoja,to moja jest mojsza niż twojsza,bo moja racja jest najmojsza i tylko ja ją mam.
( Dzień Świra )
-ponoć życie zaczyna się po 50-tce,..no może
po dwóch..
W mojej renii po nagrzaniu silnika wskazówka stoi jak przyklejona od góry do środkowej kreski, wentylator załącza się kreske wyżej, a sytuacja opisana wcześniej, że wskazówka jest na górze rąbu/trapezu/whatever miała u mnie miejsce gdy był padnięty termostat, więc to pewnie to
_________________ Rachunek jest 16, ty wyjmujesz 20,
każesz wydać do 18 i jesteś wieśniak....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum